Interesse in Bitcoin op Google bereikt hoogste punt in een jaar

De koers van bitcoin (BTC) is eigenlijk al maanden alleen maar aan het zakken. Dit weekend zakte de koers zelfs onder de $20.000, hetgeen de meeste investeerders niet eens voor mogelijk hielden. Dat betekent dat bitcoin de laatste tijd in de schijnwerpers staat, al is dan niet per se om positieve redenen. Het aantal Google zoekopdrachten naar bitcoin is zelfs gestegen tot het hoogste punt in een jaar tijd.

Bitcoin is interessant

Data van Google Trends laat duidelijk zien dat in de week van 18 juni de Google Search interesse in het trefwoord ‘Bitcoin’ een hoogtepunt bereikte met een piek van 100. Interesse in een zoekterm krijgt van Google een score tussen de 0 en 100 waarbij 0 totaal geen interesse betekent en 100 de hoogste interesse gedurende een bepaalde periode.

Met name in El Salvador is de interesse in bitcoin extreem hoog. Echter, ook Nederland doet het erg goed. Qua interesse in de koning der cryptocurrencies staat Nederland maar liefst op de tweede plek wereldwijd. Nederland wordt gevolgd door Nigeria op de derde plek en Zwitserland op de vierde plek. 

Heftige bitcoin koerscrash wekt interesse

Dat bitcoin op dit moment zo enorm interessant is voor veel mensen heeft natuurlijk alles te maken met de heftige recente crash. Er is eigenlijk altijd wel een sterke correlatie te zijn tussen heftige prijsbewegingen voor de koers van bitcoin en het aantal Google zoekopdrachten naar de crypto. Van heftige volatiliteit was de laatste tijd zeker sprake, dus het is ook niet gek dat de interesse in bitcoin plotseling enorm is.

Ook is het vrij eenvoudig te verklaren dat in El Salvador de interesse in bitcoin het hoogste van de hele wereld is. Hier werd natuurlijk halverwege het vorige jaar bitcoin verheven tot wettig betaalmiddel. De overheid in El Salvador ging zelfs bitcoins kopen voor in de staatskas. Daarnaast worden inwoners van het land worden op verschillende manieren gestimuleerd om bitcoin te gebruiken in het dagelijks leven.

The post Analyse: Interesse in Bitcoin op Google bereikt hoogste punt in een jaar
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht