De International Criminal Police Organisation, bekend als Interpol, gaat kijken hoe de organisatie criminaliteit in de metaverse kan controleren. Dat zegt Jurgen Stock, secretaris-generaal van Interpol, tegen BBC. Wat is deze misdaad en hoe kan Interpol – dat actief is in 195 landen – hier een rol in spelen?
Uitvoerend recht in de metaverse
Naar mate de tijd vordert, krijgt de metaverse – het concept van digitale universums – steeds meer vorm. De populariteit neemt toe, en dat betekent ook dat er zich meer gebruikers in begeven. Dat brengt mogelijkheden, maar ook problemen met zich mee.
In sommige metaverses wordt er gebruikt gemaakt van cryptomunten. Dit geeft criminelen een reden om zich ook in deze sferen te begeven. Er is nota bene geld dat ze van gebruikers kunnen afpakken. Volgens Stock is het daarom belangrijk dat het agentschap niet achterop raakt. Vandaar dat Interpol zich bezig zal houden met deze tak van het internet.
“Criminelen zijn geraffineerd en professioneel in het zeer snel aanpassen aan elk nieuw technologisch hulpmiddel dat beschikbaar is om misdaad te plegen,” zei Stock. “We moeten daar voldoende op inspelen. Soms lopen wetgevers, politie en onze samenleving een beetje achter de feiten aan.”
“We hebben gezien dat als we het te laat doen, dit al gevolgen heeft voor het vertrouwen in de instrumenten die we gebruiken, en dus voor de metaverse. In soortgelijke platforms die al bestaan, maken criminelen er gebruik van.”
Maar wat is een misdaad in de metaverse?
Dr Madan Oberoi, de uitvoerend directeur van technologie en innovatie, kan ons meer vertellen over de definitie van misdaad in de metaverse. Er zijn namelijk wat problemen bij het vastleggen hiervan. “Er zijn misdrijven waarvan ik niet weet of het nog een misdaad genoemd kan worden of niet,” zei hij.
“Er zijn bijvoorbeeld gevallen van seksuele intimidatie gemeld. Als je kijkt naar de definities van deze misdrijven in de fysieke ruimte, en je probeert die toe te passen in de metaverse, is er een moeilijkheid. We weten niet of we ze een misdrijf kunnen noemen of niet, maar die bedreigingen zijn er zeker, dus die kwesties moeten nog worden opgelost.”
Een van de grote uitdagingen voor Interpol wordt om bewustzijn van deze problematiek te creëren. “Mijn typisch gebruikte voorbeeld is dat als je een drenkeling moet redden, je moet kunnen zwemmen,” zei hij. “Evenzo, als wetshandhavers mensen willen helpen die gewond zijn geraakt in de metaverse, moeten ze weten wat de metaverse inhoudt. Dat is een van onze doelstellingen – ervoor zorgen dat wetshandhavers de metaverse gaan gebruiken en zich ervan bewust worden.
Hoofdredacteur gezocht
Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!
The post Interpol wil misdaad bestrijden in de metaverse, maar hoe? appeared first on BLOX | Nieuws.