Investeringsgigant Invesco: Bitcoin ‘zeepbel’ kan knappen in 2022

De Amerikaanse investerings firma Invesco is een van de grootste van zijn soort. Met zo’n $1,4 biljoen aan activa onder beheer is het een ware financiële reus. Het bedrijf liet onlangs weten dat zij niet kunnen uitsluiten dat de bitcoin (BTC) koers in 2022 heftige klappen kan gaan krijgen. Volgens Invesco kan de ‘zeepbel’ dit jaar klappen en is het niet uitgesloten dat bitcoin dit jaar onder de $30.000 verhandeld zal worden.

Invesco bitcoin voorspelling

Deze bearish voorspelling is onderdeel van een rapport dat 10 onwaarschijnlijke, maar realistisch mogelijke financiële scenario’s bespreekt. Een van deze voorspelling is dat de “bitcoin zeepbel” zal klappen dit jaar. Volgens Invesco zou er zomaar eens sprake kunnen zijn van een grote crash die vergelijkbaar is met de beurskrach van 1929.

“Het template suggereert ook dat zeepbellen over het algemeen nog twee jaar leeglopen. Daarom denken wij dat het niet ondenkbaar is dat bitcoin onder de $30.000 zal zakken dit jaar, met de gezonde waarschuwing dat wij het al vaker fout hebben gehad en dat het lijkt op een serie van zeepbellen.”

Invesco geeft hier zelf al aan dat zij vaker een verkeerde voorspelling over de bitcoin koers hebben gedaan. Vorig jaar verwachtte Invesco ook dat de prijs van bitcoin na de heftige crash in mei helemaal terug zou kelderen tot $10.000. Uiteraard bleek niets minder waar, want binnen de kortste keren bereikte bitcoin weer een nieuwe all-time high rond de $69.000.

Het heeft daarom ook geen zin om deze voorspelling van Invesco als een garantie aan te nemen, dat doen zij zelf ook niet. Invesco geeft enkel aan dat een dergelijk doemscenario realistisch is en dat het mogelijk is. Niemand heeft een glazen bol, ook Invesco niet.

Invesco en crypto

Ondanks de soms wat pessimistische voorspelling van Invesco blijft het bedrijf serieuze stappen nemen om verschillende crypto gerelateerde investeringsproducten te lanceren. Zo heeft Invesco al zeker twee crypto ETF’s op de Amerikaanse beurs gelanceerd.

Deze investeringsproducten bieden investeerders over de hele wereld indirecte blootstelling aan crypto gerelateerde bedrijven zoals MicroStrategy en Coinbase.

The post Analyse: Investeringsgigant Invesco: Bitcoin ‘zeepbel’ kan knappen in 2022
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht