Volgens David Bailey, de CEO van Bitcoin Magazine en een bekende crypto-expert, zijn het voornamelijk de kleinere centrale banken van minder grote economieën die actief Bitcoin (BTC) opkopen. Deze stap wordt gezien als een poging om minder afhankelijk te worden van invloeden zoals de Amerikaanse dollar.

Bailey deelde deze informatie op het social media platform X, waar hij specifiek de landen Bhutan, Venezuela en Iran noemde als voorbeelden van centrale banken die betrokken zijn bij de aankoop van Bitcoin. De exacte aantallen van de aangekochte Bitcoins blijven echter onduidelijk.

Iran’s Bitcoin strategie tegen sancties

Bailey lichtte ook een rapport van de Iraanse regering uit 2020 toe, dat een gedetailleerde Bitcoin-strategie beschrijft. Volgens dit rapport is Iran betrokken bij Bitcoin mining met als doel de opbrengsten te gebruiken om economische sancties te omzeilen en kapitaal het land binnen te brengen.

Deze activiteiten plaatsen Iran in een strategische positie binnen de cryptowereld, aangezien het land op deze wijze nieuwe financiële kanalen opent buiten het traditionele monetaire systeem om.

Bron: David Bailey op X.

Potentiële impact op de Bitcoin koers

Het actief deelnemen van centrale banken in de Bitcoin-markt kan een grote invloed hebben op de prijs van Bitcoin. Aangezien centrale banken toegang hebben tot aanzienlijke financiële reserves, kan hun betrokkenheid bij de cryptomarkt zorgen voor een substantiële prijsstijging.

Bailey suggereert dat, als grotere centrale banken zich ook gaan mengen in de aankoop van Bitcoin, dit zelfs zou kunnen leiden tot een Bitcoin rally waarbij de koersen kunnen oplopen tot ver boven de $100.000 dollar.

Betrokkenheid van Afrikaanse landen

Mike Alfred, voormalig tech-CEO en oprichter van een waarde-investeringsfonds, bevestigde de beweringen van Bailey. Hij gaf aan dat Bhutan hem persoonlijk bevestigd heeft dat ze Bitcoin aankopen.

Alfred heeft ook aanstaande gesprekken met functionarissen uit Burkina Faso en Frans-Guyana, wat erop wijst dat mogelijk ook andere landen, waaronder enkele uit Afrika, betrokken zijn bij soortgelijke Bitcoin-aankopen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Iran, Bhutan en andere landen kopen Bitcoin op tegen cconomische sancties, volgens expert appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!