De bitcoin koers blijft kwakkelen door de macro-economische onzekerheid die momenteel wereldwijd heerst. Hoewel de Amerikaanse economie verrassend solide blijft, lijkt er in Duitsland sprake van een recessie, is er in China een gigantische vastgoedcrisis gaande en lijkt ook de Bank of England aan het einde van zijn rentecampagne te komen. Ondanks al dat vuurwerk blijven de koersen over de gehele linie redelijk stabiel, maar ziet het er allemaal niet bullish uit.

Ondertussen zien we centrale bankiers voorzichtig “de overwinning” verklaren op de inflatie, maar wat betekent dat voor bitcoin?

De strijd tegen inflatie

De renteverhogingen van de centrale banken begonnen natuurlijk door de hoge inflatie, die op een bepaalde manier getemd moest worden. Voor centrale banken zijn er dan weinig andere opties dan het verhogen van de rente, om kapitaal duurder te maken en ervoor te zorgen dat de economische machine vertraagt. Alleen in Amerika blijkt die economische machine nog behoorlijk sterk.

CEA: Apples to Äpfel: Recent Inflation Trends in the G7 | The White House

Ondanks dat zagen we deze week een aantal beleidsmakers van de Federal Reserve in de media verschijnen met voorzichtige “overwinningstaal” over de strijd tegen de inflatie. Williams geeft aan dat de Amerikaanse centrale bank afhankelijk blijft van de data, maar Logan zegt open te staan voor een nieuwe rentepauze in september (met wellicht nog een renteverhoging in een later stadium).

Wat dat betreft lijken ze langzaam maar zeker richting het einde van de cyclus van renteverhogingen te bewegen, maar durven ze dat nog niet 100 procent toe te geven. Vanuit Engeland kwam er op dit front ook positief nieuws; daar verklaarde Gouverneur Macklem de overwinning op de inflatie.

Wat betekent dit voor de bitcoin koers?

Het is lastig te zeggen wat dit precies voor de bitcoin koers betekent, omdat er zoveel verschillende dingen door elkaar lopen. In hoofdlijnen lijkt het echter zo te zijn dat de Amerikaanse economie op dit moment de koning is; terwijl de rest van de wereld het lastiger heeft.

Dat betekent waarschijnlijk dat de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, meer ruimte heeft om het strenge beleid tegen de inflatie door te zetten. De markt lijkt dat beeld te delen, omdat de Amerikaanse dollar de afgelopen weken als een raket gaat.

De bitcoin koers daarentegen blijft het lastig hebben, omdat de rente in Amerika (ondanks de mogelijk pauze) door de sterke economie nog relatief lang op dit verhoogde niveau kan blijven.

Deze ontwikkelingen lijken vooral bullish voor de Amerikaanse dollar en voor risico-assets blijft het klimaat voorlopig onzeker.

The post Analyse: Is het inflatiemonster verslagen? Het effect op de bitcoin koers
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!