Is Litebit betrouwbaar? Op Litebit inloggen & account aanmaken

Op de vraag of Litebit betrouwbaar is kunnen we volmondig ja zeggen. Het is namelijk een van de eerste brokers in Nederland die de officiële registratie van DNB te pakken heeft. Dit is belangrijk, want hiermee weet je zeker dat het aan de laatste regelgeving voldoet.

Registratie DNB

Sinds 21 mei 2020 is het iedere aanbieder van cryptodiensten in Nederland verplicht zich te registreren bij de DNB. Het gaat hier om aanbieders van bijvoorbeeld online wallets, maar ook brokers zoals Litebit. Bedrijven in deze sector moeten kunnen aantonen dat ze voldoen aan alle regelgeving rondom witwassen en financiering van terrorisme. Hiervoor hebben bedrijven een overgangsperiode gekregen tot een uiterlijke datum. Vanaf 21 november 2020 mag geen crypto bedrijf meer handel doen zolang het de registratie niet binnen heeft.

Sinds 6 november 2020 staat Litebit als een van de 22 bedrijven in dit register en heeft het dus de officiële goedkeuring te pakken. Hoewel het voor de kleinere bedrijven een klap in het gezicht is geweest die nieuwe regelgeving laat een registratie zien dat een bedrijf alle zaken op orde heeft. Je kunt er met een dergelijke registratie dus vanuit gaat dat Litebit betrouwbaar is en dat het alle zaken op orde heeft.

Naast een registratie bij de DNB heeft de broker op 17 mei 2021 ook een registratie weten te bemachtigen bij de Franse toezichthouder. Hiermee is het de eerste Nederlandse partij die onder de Franse Autorité des Marchés Financiers (AMF) valt. Deze registratie krijgen bedrijven zodra ze laten zien dat ze de veiligheid van gebruikers en de regels rondom witwassen binnen de sector serieus nemen.

Voorbereiden op een potentiële bull markt

Het uitzoeken van geschikte brokers en exchanges is de eerste stap die je zet in je voorbereiding voor een potentiële nieuwe bull markt. Je kunt nog zoveel crypto kopen, maar zodra het op een onbetrouwbare exchange staat loop je veel risico. Zoals we al geconcludeerd hebben is Litebit betrouwbaar en daarmee een goede optie.

We noemen het voorbereiden op een mogelijke bull markt in het bijzonder omdat bij ons een bull markt altijd gemengde gevoelens teweeg brengt. Bij een bull markt gaat het sentiment namelijk plotseling van 0 naar 100 en beginnen de koersen hard te stijgen. 

Wat deze periode bijzonder maakt is dat de meeste mensen pas instappen op het moment dat de koersen al richting de 100 schieten. De meeste winst kan juist geboekt worden wanneer je crypto koopt zodra het sentiment nog rond de 0 staat. Je koopt in deze situatie juist het ‘goedkoopst’ in en profiteert daarmee van de grootste stijging. 

In tijden dat de koersen van bitcoin en altcoins rustig bewegen, en daar lijkt het op dit moment op vergeleken het begin van dit jaar, zou je juist actief moeten zijn op de crypto markt. Niet enkel wanneer de bull markt op zijn piek is. 

Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld Cardano. De ADA koers bewoog tussen december 2018 en december 2020 rustig tussen de € 0,07 en € 0,13 tot de bull markt begon. Enkele maanden later stond de koers op € 1,90. Instappen in januari 2021 zou je nog steeds winst opgeleverd hebben, maar wel een tot twee keer zou weinig als wanneer je ingestapt zou zijn ergens in de twee jaar ervoor toen de koers ‘rustig’ bewoog. 

Een veelgenoemde quote van Warren Buffet en toepasselijk in deze situatie is: “be fearful when others are greedy, and greedy when others are fearful.

Aanmelden Litebit

Niemand kan natuurlijk met zekerheid zeggen of en wanneer één coin zal stijgen en ditzelfde geldt voor een eventuele bull markt. Het enige dat je kunt doen is goed onderzoek naar de crypto markt in zijn algemeen en specifieke altcoins waarvan je denkt dat die wel eens zouden kunnen gaan stijgen in de toekomst. De volgende stap is een account aanmaken bij de exchange of broker en deze aanschaffen voor een zo’n laag mogelijke prijs.

Je kunt je aanmelden bij Litebit via onderstaande stappen:

  • Ga naar www.litebit.eu en klik rechtsboven op ‘Start nu’
  • Vul alle gegevens in
  • Verifieer je e-mailadres en telefoonnummer
  • Kies voor extra beveiliging voor de twee-factor authenticatie (2FA)
  • Je hebt je account nu aangemaakt
  • Doorloop de verificatiestappen en je bent klaar om te traden

Litebit inloggen

Nadat je de stappen doorlopen hebt ben je klaar om te beginnen bij Litebit. Je kunt op Litebit inloggen via de website, maar ook traden via de applicatie. Hiermee beschik je onderweg ook over je crypto tegoeden. Dat Litebit betrouwbaar is kunnen we met zekerheid zeggen. Het doet er naar eigen zeggen alles aan om altijd te voldoen aan de laatste regelgeving en de registraties bij regelgevers spreken boekdelen. 

Het artikel Is Litebit betrouwbaar? Op Litebit inloggen & account aanmaken verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht