Jack Dorsey focust op Bitcoin met naamsverandering Square naar Block

Square, het grote Amerikaanse betalingsbedrijf dat onder andere achter Cash App zit, gaat zijn naam veranderen naar “Block.” De naamsverandering is onderdeel van een bredere rebranding waarbij de focus extra komt te liggen op blockchain en Bitcoin (BTC). De nieuwe weg die wordt ingeslagen komt vlak nadat Square CEO Jack Dorsey opstapte als Twitter CEO.

Een naam met veel verwijzingen, waaronder blockchain

Block brengt een verscheidenheid aan ondernemingen onder een dak. Zo zullen Cash App, de gedecentraliseerde bitcoin exchange tbDEX en muziekplatform Tidal onder de Block paraplu komen te vallen. Je kan dit vergelijken met hoe Instagram en Facebook onder Meta vallen.

De naam Block heeft meerdere betekenissen. Zo valt te lezen in de aankondiging dat Block verwijst naar:

“Bouwstenen, buurtblokken en hun lokale bedrijven, gemeenschappen die samenkomen op blokfeesten [buurtfeesten, red.] vol muziek, een blockchain, een stuk code en obstakels om te overwinnen.”

Bitcoin onderdeel van rebranding

Block, voorheen Square, is een enorme speler in de Verenigde Staten. Cash App heeft 30 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Met de app kunnen deze gebruikers zeer gemakkelijk geld versturen maar ook bitcoin kopen. De rebranding is dan ook interessant voor de bredere adoptie van Bitcoin.

Square Crypto, de crypto-tak van Block, zal ook een andere naam aannemen. Vanaf nu heet deze crypto-tak Spiral. Dat bedrijf gaat zich richten op het bouwen en financieren van open-source Bitcoin-projecten. Bitcoin zal dus een prominent onderdeel uitmaken van Block.

Daarnaast is er natuurlijk nog de gedecentraliseerde exchange tbDEX, die Jack Dorsey onlangs aankondigde. De exchange zal zich inzetten om een platform te bieden aan iedereen in de wereld om gemakkelijk bitcoin te kunnen kopen, verkopen en bezitten.

Block krijgt volledige focus van Bitcoiner Dorsey

Nog geen drie dagen geleden kondigde Dorsey zijn vertrek bij Twitter aan. Het lijkt er dan ook op dat de nieuwe rebranding onderdeel is van een bredere koerswijziging waarbij Block de volledige focus van Dorsey krijgt. Dorsey is een bekend Bitcoiner en de naamswijziging lijkt dus een logische stap te zijn.

The post Analyse: Jack Dorsey focust op Bitcoin met naamsverandering Square naar Block
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht