Japanse exchange Zaif voor 60 miljoen gehackt

Het Japanse  crypto-exchange Zaif is gehackt met ongeveer US $ 60 miljoen in bitcoin, bitcoin cash en monacoin verloren. Tech Bureau, eigenaar van de uitwisseling, heeft op 20 september een verklaring uitgegeven waarin staat dat ongegronde uitstroom van geld voor het eerst werd ontdekt op 14 september om 17.00 uur tot rond 19.00 uur, Japanse tijd.

Het bedrijf zegt dat het een rapport bij de autoriteiten heeft ingediend en ook alle transacties heeft opgeschort, inclusief stortingen en opnames. Het schatte de totale verliezen op 6.7bil yen of het equivalent van ongeveer US $ 60mil maar zegt dat meer gedetailleerde informatie over de verliezen bekend zal worden zodra de computerserver betrouwbaar kan worden gestart na veiligheidscontroles.

Voor nu zegt Tech Bureau dat 5.966 bitcoins verloren zijn gegaan, met nog geen cijfers voor Bitcoin Cash en Monacoin.

“Zodra de hoeveelheid van de verloren virtuele valuta is bepaald, zullen we dit snel melden”.

Dit is de tweede hack van een Japanse uitwisseling dit jaar. In januari werd Coincheck gehackt, wat resulteerde in het verlies van US $ 530 miljoen. Na de Coincheck-hack hebben de Japanse autoriteiten hun toezicht op de uitwisselingen geïntensiveerd, met onaangekondigde inspecties ter plaatse.

In juni kregen zes uitwisselingen met licenties een waarschuwings en werd bevolen om maatregelen tegen het witwassen van geld en managementsystemen op te voeren.

Er zijn ook strengere regels ingevoerd sinds de Coincheck-hack en de Japanse financiële toezichthouder, het Financial Services Agency, van plan zijn om meer personeel aan te werven voor achtergrondcontroles bij bedrijven die crypto-uitwisselingen willen uitvoeren.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.