JPMorgan staat nu klanten toe om in crypto als bitcoin en ethereum te investeren via Grayscale fondsen

JPMorgan, de grootste bank van de Verenigde Staten, staat nu naar verluidt financiële adviseurs van de bank toe om namens klanten in cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) te investeren. Dat meldt Business Insider op 22 juli.

Het gaat dan om zogenaamde retail wealth management klanten, oftewel vermogensbeheerders. Ze kunnen niet direct in crypto investeren maar krijgen toegang tot een aantal crypto fondsen. Het gaat om vier fondsen van Grayscale Investments: Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), Grayscale Ethereum Trust (ETHE), Grayscale Bitcoin Cash Trust (BCHG) en de Grayscale Ethereum Classic Trust (ETCG). Ook zit daar het Osprey Bitcoin Trust (OBTC) bij

De financiële adviseurs van JPMorgan mogen echter alleen in deze producten investeren namens hun klanten als zij er direct om vragen, zegt Business Insider. De adviseurs mogen de investeringsproducten dus niet zelf aanraden.

Toch is dat weer een verdere stap in de omarming van de crypto markt door grote banken. Onlangs zij Mary Callahan Erdoes, EO van Asset & Wealth Management bij JPMorgan, dat klanten van de bank inmiddels crypto als een volwaardige activaklasse zien en dat het de taak van de bank is om mensen helpen te beleggen waar ze dat willen. Ook bleek JPMorgan een reeks van vacatures geplaatst te hebben omtrent blockchain-technologie.

Morgan Stanley was JPMorgan al voor in maart. Het was toen de eerste grote Amerikaanse investeringsbank die haar klanten toegang gaf tot crypto fondsen. Het gaat dan om het bitcoin-fonds van NYDIG en twee fondsen van Galaxy Digital. Echter krijgen alleen geaccrediteerde investeerders met meer dan $2 miljoen aan kapitaal toegang van Morgan Stanley. JPMorgan lijkt ook klanten met kleiner kapitaal nu toegang te geven.

Grayscale onthulde deze week een nieuw fonds voor decentralized finance (DeFi) producten. Ook zei CEO Michael Sonnenshein dat een bitcoin exchange-traded fund (ETF) slechts een kwestie van tijd is.

The post Analyse: JPMorgan staat nu klanten toe om in crypto als bitcoin en ethereum te investeren via Grayscale fondsen
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht