Sri Lanka kampt al langere tijd met een zware economische crisis. De steenrijke investeerder Tim Draper reisde af naar Sri Lanka om bitcoin (BTC) aan de regering te introduceren. Volgens hem kan de adoptie van Bitcoin een uitkomst bieden uit de complexe economische situatie in het land. De regering deelde het optimisme van Draper echter niet.

Mislukte bitcoin pitch

Sri Lanka is simpelweg failliet. Vorig jaar stegen prijzen dusdanig dat burgers een tekort hadden aan eten en brandstof. Draper meent dat de adoptie van bitcoin het land er bovenop kan helpen. Hij sprak onder andere met invloedrijke entrepreneurs en de president van het land, Ranil Wickremesinghe. 

Hij pitchte zijn idee ook aan de voorzitter van de Sri Lankaanse Centrale Bank. Volgens deze voorzitter zou de adoptie van bitcoin de crisis enkel verslechteren. De Sri Lankaanse Centrale Bank geeft vooralsnog de voorkeur aan het verkennen van andere opties.

Tijdens zijn pitch noemde Draper Sri Lanka een corrupt land en zou de transparantie van bitcoin dit corruptie probleem oplossen. Wellicht dat deze opmerking het verkeerde keelgat in is geschoten bij de Sri Lankaanse officials.

Draper noemde het voorbeeld van El Salvador, het Midden-Amerikaanse land dat een volledige adoptie van bitcoin implementeerde. Volgens hem heeft de adoptie van bitcoin inclusiviteit en economische groei als gevolg.

Wereldwijd zien we een beweging naar crypto wanneer een land te kampen heeft met economische problemen. Statistieken tonen aan dat de populariteit van crypto in landen met hyperinflatie erg hoog is. Voorbeelden zijn Turkije, Venezuela en Argentinië. Momenteel is crypto in Sri Lanka illegaal ondanks de penibele economische situatie in het land.

Cardano naar Sri Lanka

Vorige maand kwam Sri Lanka nog in cardano nieuws vanwege een samenwerking tussen een tuktuk fabrikant en cardano (ADA). Het crypto netwerk gaat een elektrische tuktuk fabrikant helpen met de infrastructuur en distributie. Volgens de burgemeester van de hoofdstad Colombo biedt de samenwerking een innovatieve oplossing voor het vervuilende probleem van ruim 1 miljoen tuktuks in het land.

The post Analyse: Kan Bitcoin de economische crisis in Sri Lanka oplossen?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!