Kan in bitcoin handelen verslavend zijn?

Naarmate de crypto industrie steeds verder groeit en steeds meer nieuwe mensen worden aangetrokken tot de wereld, groeit het aantal handelaren ook constant. Volgens een rapport van Bloomberg betekent dit helaas ook dat er steeds meer mensen bestaan met een ware verslaving aan het verhandelen van cryptocurrencies en zelfs in een afkickkliniek belanden.

Een crypto verslaving bestaat

Afkickcentra waar mensen behandeling kunnen zoeken voor verslavingen zoals alcohol en gokken hebben de afgelopen tijd een sterke stijging gezien van individuen die hulp zoeken bij het in bedwang houden van hun drang om in cryptote  handelen.

Dit onderwerp wordt uitgebreid besproken in een podcast van Bloomberg. De host van de podcast, Stacy-Marie Ishmael, besprak met verslaggevers Claire Ballentine en Charlie Wells of crypto verslaving een echte zorg was en of de centra die dit type verslaving behandelen inderdaad legitiem waren. 

De conclusie die zij trekken is feitelijk dat een crypto verslaving absoluut bestaat en dat de gevolgen van een dergelijke verslaving desastreus kunnen zijn. Het is echter moeilijk om een verslaving aan het verhandelen van cryptocurrencies nauwkeurig te definiëren. Er zijn namelijk ook tal van succesvolle handelaren voor wie het feitelijk hun baan is. Zijn zij dan ook verslaafd en is dat wel schadelijk te noemen?

Daarnaast wordt een crypto verslaving nog niet officieel erkend. Het DSM-5 handboek, waarin praktisch elke stoornis staat beschreven, spreekt nog niet over een crypto verslaving. Dat is natuurlijk ook niet heel gek, want de wereld van crypto is nog maar niet komen kijken.

Vergelijkingen met een gokverslaving

De klinieken waar een verslaving aan het handelen van cryptocurrencies al wordt behandeld geven aan dat de behandeling eigenlijk op dezelfde manier in elkaar steekt als voor iemand met een gokverslaving. Ook onderzoekers hebben al gesteld dat een crypto verslaving veel overeenkomsten heeft met een gokverslaving.

Volgens Ballentine zijn redenen dat er een sterke stijging van het aantal verslaafde crypto handelaren op te merken is te wijten aan het feit dat de markt op grote schaal wordt geadverteerd en zeer gemakkelijk is om binnen te treden. Daarnaast zou de toename van de handel in crypto gedeeltelijk worden beïnvloed door verveling tijdens de pandemie, waardoor er een gevoel van opwinding en betrokkenheid bij de gemeenschap ontstond.

The post Analyse: Kan in bitcoin handelen verslavend zijn?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht