Onderstaand artikel is een ingezonden stuk en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Dit is geen financieel advies en onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt dienen alleen voor educatieve doeleinden.
Als je het crypto nieuws over de crypto-industrie een beetje volgt, heb je waarschijnlijk gehoord over de epische opkomst van Solana (SOL) in 2021. Beleggers die bij de lancering in 2020 instapten, hadden bijna 44.000% winst kunnen verzilveren op het hoogtepunt van SOL in november 2021. Natuurlijk dromen we allemaal van van dit soort winsten. Achter alle crypto schuilt een mogelijk succesverhaal. In dit artikel kijken we naar Metacade (MCADE).
Wat is het Solana (SOL) platform?
Solana is een blockchain-platform dat smart contracts gebruikt om anderen een raamwerk te bieden om applicaties te bouwen. Het wordt vaak gezien als een van de belangrijkste rivalen van Ethereum (ETH), omdat ze veel van dezelfde functies hebben. Waar Solana zich echter onderscheidt, is op het gebied van de transactiesnelheden en tarieven. Toen Solana in 2017 voor het eerst werd aangekondigd, waren de transactiesnelheden voor de meeste blockchains beperkt tot ongeveer 15 transacties per seconde (TPS). Ter referentie: Visa en Mastercard kunnen ongeveer 65.000 TPS aan.
Tegenwoordig heeft Solana een theoretische piekcapaciteit van ongeveer 65.000 TPS. Volgens de documentatie van Solana heeft het een bovengrens van 710.000 TPS op een standaard gigabit-netwerk en een verbluffende 28,4 miljoen TPS op een 40-gigabit-netwerk. Zelfs in de huidige bearmarkt verwerkt Solana ongeveer 3500-5000 TPS tegen een gemiddelde kostprijs van $0.00025 per transactie. Vergelijk dat met een post-merge Ethereum dat tussen 10-20 TPS verwerkt tegen ongeveer $2 per transactie.
Vanwege deze ongelooflijke snelheden en lage kosten stroomden gebruikers in 2021 massaal naar Solana. Dit kwam nadat de voornamelijk op Ethereum gebaseerde DeFi– en NFT-goudkoorts de transactiekosten op een gegeven moment tot een bedrag van bijna $50 had opgedreven. Zelfs nadat de waanzin binnen de markt was afgenomen, behoudt Solana nog steeds zijn plaats als een van de, zo niet de snelst programmeerbare blockchains. Het staat momenteel op #16 op het leaderboard van CoinMarketCap als een van de meest succesvolle cryptoprojecten.
Hoe werkt Solana (SOL)?
Net als Ethereum gebruikt Solana een proof-of-stake (PoS) consensusmechanisme om transacties te valideren. Maar om deze razendsnelle transactiesnelheden te bereiken, combineert Solana PoS met een systeem dat bekend staat als proof-of-history (PoH).
Uitleggen hoe PoH in zijn geheel werkt, zou het bestek van dit artikel te buiten gaan. Kort gezegd geeft PoH elke node een centrale cryptografische klok om te gebruiken bij het toewijzen van een tijdstempel aan transacties, in tegenstelling tot andere blockchains. Dit betekent dat in plaats van te communiceren om een block te valideren, nodes het alleen eens moeten worden over de volgorde waarin de transacties zich bevinden, zoals ingesteld door een “leider” node.
Dit is vergelijkbaar met het maken van een foto van de krant van vandaag en deze online posten; je hebt iets vastgelegd dat bewijst dat een gebeurtenis op een specifiek tijdstip heeft plaatsgevonden.
Wat is Metacade (MCADE)?
Net als Solana wil Metacade een disruptor worden in zijn vakgebied. Metacade is een community-hub die is ontworpen voor de toekomst van gaming. Het is het platform waar GameFi-fanaten, crypto-enthousiastelingen, ondernemers en ontwikkelaars bij elkaar komen en zich onderdompelen in alles wat Web3 te bieden heeft. Metacade heeft drie hoofddoelen: gebruikers helpen om hun volgende favoriete Play2Earn game te vinden, ze meer laten verdienen met gamen en contact laten maken met gelijkgestemde spelers.
Om dit te doen, lanceert Metacade verschillende innovatieve functies die waarschijnlijk duizenden spelers naar het platform zullen trekken. Metacade is bijvoorbeeld van plan om zijn gebruikers te belonen voor het spelen van hun rol in de community. Wanneer iemand een game bètatest, een GameFi-alfa deelt of een beoordeling schrijft, krijgen ze MCADE-tokens voor hun inspanningen. Dit leidt tot een community die wordt gestimuleerd om het Metacade-platform de nummer één bestemming op internet te maken voor alles wat Play2Earn, GameFi en Web3 betreft.
Kan Metacade (MCADE) de strijd met Solana (SOL) aangaan?
Maar gebruikers belonen is niet de enige functie die Metacade in de maak heeft. Metacade is van plan om een volledig zelfvoorzienend ecosysteem te worden dat enkele van de populairste Web3-games op de markt produceert via Metagrants.
Voor de Metagrants presenteren game-ontwikkelaars hun ideeën aan de Metacade community, die vervolgens stemmen op het project waarvan ze willen dat het wordt gebouwd. De winnaar ontvangt genereuze financiering en voortdurende steun van de community, en de voltooide titel wordt toegevoegd aan de virtuele arcade van Metacade. Uiteindelijk is Metacade van plan om een arcade te vullen met titels die zijn ontwikkeld en ondersteund door de community.
Deze titels zijn niet de enige games die je op Metacade kunt vinden. Metacade wil dat zijn platform de beste bron wordt voor het vinden van en verdienen met Play2Earn-games. Functies zoals leaderboards, een beoordelingssysteem en contentportals zullen het speelveld egaliseren en iedereen gelijke toegang tot GameFi geven. Spelers kunnen hun game-inkomsten verhogen door middel van exclusieve toernooien, casual werk en testmogelijkheden. Er zijn plannen om een volledige testomgeving te ontwikkelen waar ontwikkelaars gebruikers rechtstreeks betalen om hun games te testen en feedback te geven.
Uiteindelijk wil het team achter Metacade het beheer overdragen aan de community via een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO). Hierdoor kunnen gebruikers van Metacade de toekomstige richting van het platform bepalen door stemmen uit te brengen over functies, partnerschappen en bestuursregels die ze graag zouden zien.
Investeren in Solana (SOL) vs. Metacade (MCADE)
Hoewel Solana in de ranglijst is geklommen door zijn innovatieve architectuur, is het niet zonder kritiek. Velen hebben erop gewezen dat Solana voor zijn financiering sterk afhankelijk is van durfkapitaal: bijna 50% van alle SOL-tokens werd aan het team en de durfkapitaalbedrijven gegeven.
Bovendien hebben frequente storingen het netwerk geteisterd, wat in 2022 minstens vijf keer plaatsvond. Om maar niet te spreken van het feit dat Ethereum 2.0 is geïmplementeerd om meer dan 100.000 TPS toe te staan, waarmee het de concurrentie aangaat met Solana.
Ondertussen heeft Metacade geen last van deze problemen. Het team richt zich op waarde voor de community, niet op insider-profit. Bovendien is Metacade onderdeel van een snelgroeiende industrie.
Koop Solana bij Bitvavo.
Neem hier deel aan de Metacade presale.
Bovenstaand artikel is een ingezonden stuk en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Dit is geen financieel advies en onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt dienen alleen voor educatieve doeleinden.
The post Analyse: Kan Metacade (MCADE) net zo succesvol worden als Solana (SOL)?
appeared first on Crypto-Insiders.