KDW Crypto Advice – Bitcoin Update 15-03-2019

 

BTC UPDATE (BITFINEX):bar_chart:

Er is vandaag een erg positief bericht naar buiten gekomen. In de maand maart mogen er geen futures meer gelanceerd worden. Men gaat kijken hoe de markt hierop reageert. Uiteindelijk zal de gehele aanstroom van futures waarschijnlijk in juni stop gezet worden.

Toen de futures werden gelanceerd stond de prijs van Bitcoin op zijn hoogtepunt van ~$20.000. Echter nadat de futures de markt in kwamen is de prijs aanzienlijk gedaald tot de prijzen waar we vandaag de dag mee te maken hebben.

Futures geeft men de mogelijkheid om te profiteren van een dalende Bitcoin koers. Dit heet short gaan en men heeft er de laatste tijd maar al te goed gebruik van gemaakt. Dit is leuk voor de portemonnee van veel investeerders, maar uiteindelijk verstoort het de stabiliteit en natuurlijke groei van Bitcoin. Mocht deze mogelijkheid ontnomen worden is de kans groot dat Bitcoin zijn bodem bereikt heeft en dat het sentiment zal veranderen.

In onderstaande afbeelding is het handelsvolume in futures terug te vinden. Dit is tevens een reden van de CBOE waarom ze er voor nu een punt achter zetten.. het lage handelsvolume.

Het is overigens geen definitieve aankondiging van de CBOE. De kans is aanwezig dat er over enkele jaren opnieuw futures worden gelanceerd. Maar voor nu heeft de CBOE er voor gekozen om er een punt achter te zetten.
Afbeeldingsresultaat voor handelsvolume bitcoin futures

WEEKLY CHART
De huidige weekly candle zag er erg slecht uit aan het begin van de week maar is momenteel erg mooi bijgetrokken! We neigen boven de voorgaande candle uit te gaan stijgen en dat is bullish voor de mid term prijsactie. Het is momenteel een doij candle.

DAILY CHART
Op de daily chart is mooi terug te zien dat Bitcoin zich voortbeweegt binnen een triangle. Deze triangle is neutraal, maar er is een bullish patroon in terug te vinden. Een bullish cup&handle patroon lijkt te vormen met de bovenste witte lijn als neckline. Kortom als deze witte lijn weet te breken dan verwacht ik sterk toenemend bullish prijsactie.

Sommige zullen een adam&eve patroon terug zien. Dit is ook niet fout. Uiteindelijk zal de neckline op dezelfde hoogte liggen.

De witte uptrend lijn (binnnen de triangle) met de 100EMA zullen samen als support dienen de komende dagen. Verwachting is dat we de komende 7 dagen de neckline gaan testen.

Bij een break van de short term witte trendlijn (binnen de triangle) zullen we spoedig de bodem van de triangle op gaan zoeken.

Als we het totaalplaatje bekijken is er de laatste weken gemiddeld meer bullish dan bearish prijsactie. Dit is uiteraard een goed teken.

4H CHART
Op deze chart is te zien dat BTC de 38,2% fib resistance heeft doorbroken. Aan de onderkant heeft er een trendlijn gevormd (wit) die dient als support area. Ook de 100EMA kunnen we aanschouwen als support zone.

As we speak stuit BTC op horizontale resistance / 50% fib. Na enige consolidatie is de kans groot dat we doorpakken naar de 61,8% fib resistance en wellicht helemaal tot aan de neckline.


KDW Crypto Advice

Om zo veel mogelijk op de hoogte te blijven van interessante prijsactie of potentiële stijgers is het mogelijk om de KDW telegram groep te joinen. Good luck trading!

Deel dit bericht