bitcoin analyse

KDW Crypto Advice Bitcoin Update 20-10

KDW Crypto Advice Bitcoin Update 20-10

Gaan we de $5000 area nog bezoeken?’ is de vraag waar menig investeerder al een tijdje mee rondloopt. Niemand weet het maar in onze nieuwe update vertellen we jullie wat het meest voor de hand liggende scenario is.

We delen vandaag met jullie onze lange termijn visie en we zoomen hierbij uit naar de weekly chart. Het is erg belangrijk om regelmatig uit te zoomen naar een groter tijdsbeeld om in te schatten welke richting we op gaan op langere termijn. Overigens geld de regel: ‘des te groter het tijdsbeeld, des te betrouwbaarder de indicatie’. (denk hierbij bijvoorbeeld aan een candle of een patroon, maar ook de overige indicatoren zoals MACD of RSI)
Kijkende naar de weekly zie je twee dingen die erg opmerkelijk zijn. Het belangrijkste voor de komende twee weken is dat we de onderste rode lijn blijven houden. Deze weergeeft higher lows op de chart en dit is erg bullish voor Bitcoin. Dit brengt ons in een versmalling samen met de bovenkant van de lange termijn descending triangle waar we ons nu weer in bevinden. Ik zie dit als relatief sterke support, maar buiten dat is het ook een erg belangrijke support! Breken we deze dan is er een degelijke kans dat we de $6000 weer gaan bezoeken.
Ook de Historical Volatility indicator staat uitzonderlijk laag. Dit kan leiden tot extreme volatiliteit op langere termijn. In combinatie met het dalende volume en de Bollinger Band squeeze op de daily is er een grote kans dat we binnenkort erg veel opwaartse of neerwaartse druk gaan ervaren. Laten we dus hopen dat de chart zich de komende weken positief opstelt!
Verder zie je steeds meer mensen betrokken raken met blockchain en de innovatie stijgt daarbij enorm. Dit in combinatie met een dalende koers. Logisch zou in mijn ogen toch zijn dat we op macro niveau een bullish uitkomst zullen zien, maar dit hangt er puur vanaf of we de belangrijke support levels kunnen behouden zoals $6000-5750. Is het mogelijk om de $5500 of $5000 te hitten om vanuit daar een bullrun in te zetten? Tuurlijk, maar onwaarschijnlijk. Bezoeken we deze levels zal het riskant worden en bevinden we ons onder belangrijke support. Daarbij komt nog eens kijken dat de langere termijn indicatoren (BB squeeze, HV indicator en MACD) zich dan tegen de bulls hebben gekeerd en het sentiment compleet kan veranderen.
KDW Crypto advice powered by Dutch Crypto Talk
Neem gerust eens een kijkje in onze KDW Telegram groep voor updates en potentiële currency’s
maar ook als je vragen hebt of als ons werk je interesseert. Stay tuned en trade safely!