Na de problemen bij FTX en bij verschillende andere vooraanstaande crypto-bedrijven zat de angst dat meer grote exchanges FTX achterna zouden gaan. Huobi was één van deze bedrijven. Nu gaan er opnieuw geruchten over een mogelijk faillissement, en klanten nemen wederom massaal hun crypto van het platform.
Grote hoeveelheid bitcoins stroomt weg
Uit data van DefiLlama blijkt dat het bedrag op de crypto-wallets van Huobi sinds eind juni al met ongeveer 1 miljard dollar is gekrompen. Hierdoor staat de totale waarde nu op ongeveer 2,5 miljard dollar, oftewel ongeveer 20% minder dan slechts anderhalve maand geleden. De hardste krimp vond halverwege juli plaats, maar tot op het moment van schrijven is het bedrag niet gestopt met krimpen.
Sinds 2020 zijn de reserves bovendien nog veel verder gekrompen; met 90% zelfs. Het aantal bitcoins (BTC) dat Huobi in de kas heeft is sinds 2022 gedaald van 440.000 BTC tot op het moment van schrijven slechts 36.300 BTC, volgens data van CoinGecko.
De angst wordt onder meer gevoed door geruchten over een mogelijk faillissement, dat bovendien steeds logischer lijkt nu de reserves zo hard krimpen. Uiteraard is dit alleen maar olie op het vuur. Dit wordt bevestigd doordat Huobi’s klantenbestand ook hard is gekrompen.
Doet Chinese overheid onderzoek naar Huobi?
Helaas is de financiële situatie niet de enige zorgelijke factor. Ook gaan er geruchten dat Chinese autoriteiten onderzoek doen naar het handelsplatform. Dat meldt crypto-analist Adam Cochran op basis van zijn eigen bron. Een topman binnen Tron zou hem hebben verteld dat Huobi’s top wordt onderzocht op grond van verdenking van criminaliteit.
The source has been verified as a senior executive at Tron who has first hand knowledge of the investigation and has been at Tron for many years.
Whether you’ve been informed or not, your colleagues are currently under criminal investigation.
— Adam Cochran (adamscochran.eth) (@adamscochran) August 6, 2023
Waarom het onderzoek precies is gestart is niet duidelijk. Het is geen geheim dat Chinese autoriteiten hard optreden tegen crypto-bedrijven. Het is immers illegaal om in crypto te handelen in China. Er bestaat dus een mogelijkheid dat de Chinese overheid Huobi verdenkt van het aanbieden van crypto-diensten aan Chinezen, iets wat bij Binance ook het geval zou zijn.
Toch zou het ook iets anders kunnen betreffen. Huobi heeft zijn hoofdkantoor namelijk in China, en de meeste topmensen wonen in China. Het zal niet de eerste keer zijn dat China hard optreedt tegen een crypto-bedrijf, in mei confisqueerde de Chinese politie nog een wallet van Multichain.
The post Analyse: Klanten van grote crypto exchange nemen massaal geld op
appeared first on Crypto-Insiders.