Ondanks een gunstige uitspraak van een Californische rechtbank in de juridische strijd tussen Ripple Labs en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), blijft de prijs van XRP dalen. Deze onverwachte ontwikkeling roept vragen op over de factoren die de waarde van deze digital asset beïnvloeden.
Rechtszaak in het voordeel van Ripple
Rechter Phyllis J. Hamilton oordeelde dat Ripple de Amerikaanse effectenwetgeving niet heeft geschonden. Ze stelde dat een redelijke belegger geen winstverwachtingen zou hebben gehad op basis van algemene trends in de cryptomarkt, maar eerder op Ripple’s inspanningen om het gebruik van XRP in grensoverschrijdende betalingen te faciliteren.
Bron: https://storage.courtlistener.com/recap/gov.uscourts.cand.334410/gov.uscourts.cand.334410.419.0.pdf
SEC verlaagt boete aanzienlijk
Aanvankelijk eiste de SEC een boete van $2 miljard van Ripple. Dit bedrag is later verlaagd naar $102,6 miljoen. Ripple’s juridische team stelt een boete van maximaal $10 miljoen voor. De SEC rechtvaardigt de herziene straf door te wijzen op de hogere boete-tot-winst-ratio bij andere zaken, zoals die van Terraform Labs.
XRP prijs blijft dalen
Ondanks deze positieve ontwikkelingen voor Ripple, is de prijs van XRP in de afgelopen 24 uur met 3,55% gedaald tot $0,4714. De digital asset ligt nog steeds 87,76% onder zijn hoogste koers van $3,8, die zes jaar geleden in 2018 werd bereikt. Sinds juni 2023 is XRP zelfs 4,52% in waarde gedaald, ondanks de recente optimistische ontwikkelingen.
Wat verklaart de prijsdaling?
De tegenvallende prestaties van XRP laten zien hoe onvoorspelbaar de cryptomarkt kan zijn. Zelfs gunstige regelgevende uitspraken garanderen niet automatisch hernieuwd vertrouwen van beleggers. Mogelijk spelen andere factoren een rol, zoals algemene marktsentiment, concurrentie van andere digital assets, of bredere economische ontwikkelingen.
The post Koers van Ripple (XRP) daalt ondanks juridische overwinning: wat is er aan de hand? appeared first on BLOX | Nieuws.