Ripple (XRP) ervaart momenteel een uitdagende periode. Niet alleen lijdt de koers onder de voortdurende juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), maar technische analyses voorspellen ook verder onheil.

Crypto-analist @Ripple_Effect11 wijst op een bearish trend, versterkt door de huidige koersontwikkelingen en technische patronen.

De neergang in detail

Volgens de analyse is XRP verwikkeld in een correctieve fase die zijn oorsprong vond na de all-time high van meer dan $3.80 dollar op 4 januari 2018. Deze fase wordt gekarakteriseerd door een A-B-C correctiepatroon, waarbij elke golf aanzienlijke prijsbewegingen met zich meebracht. Golf A leidde tot een scherpe daling in maart 2020, gevolgd door een herstel in golf B in april 2021.

ripple prijs analyse
Bron: The Ripple Effect op X.

We bevinden ons nu in golf C, die mogelijk de prijs nog verder naar beneden zal duwen. De huidige doorbraak onder de $0.42 wordt door analisten gezien als een zeer bearish signaal, met potentiële prijsdoelen van $0.33 en zelfs zo laag als $0.07 dollar in een worst-case scenario.

Hoop op juridische verlichting

Ondanks de negatieve technische vooruitzichten, zou een positieve wending in de juridische strijd tussen Ripple en de SEC de koers kunnen opbeuren. De zaak, die al enkele jaren loopt, nadert mogelijk zijn einde. Recentelijk heeft Ripple nieuwe bewijzen voorgelegd aan het gerecht in New York, als reactie op een voorstel van de SEC voor een definitieve boete.

Deze juridische manœuvres volgen na een uitspraak waarbij een rechter besloot dat XRP niet als een effect wordt beschouwd. Dit geeft hoop dat een gunstige uitspraak de koers zou kunnen stimuleren, vergelijkbaar met de stijging na eerdere positieve gerechtelijke beslissingen.

Vooruitzichten voor XRP

Terwijl de technische indicatoren een somber beeld schetsen, met ondersteunende bewijsvoering van Elliott Wave Theorie en negatieve prijsdoelen, biedt de juridische strijd een glimmer van hoop. Investeerders en belanghebbenden volgen beide ontwikkelingen nauwgezet, in de hoop dat de uiteindelijke uitspraak in de Ripple vs. SEC zaak een einde zal maken aan de onzekerheid en mogelijk zelfs een rally voor XRP zal inluiden.

Ondertussen blijft het risico op een verdere prijsdaling bestaan, een waarschuwing voor degenen die overwegen om op de huidige niveaus in te stappen.

Mis geen belangrijk crypto nieuws meer! Volg ons WhatsApp-kanaal van Coinliners. We houden je elke dag van de week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Koop je Ripple voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Koersalarm: XRP kan dalen tot onder de $0,10 volgens nieuwe analyse appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!