Komt stablecoin regulatie in de VS eraan? SEC krijgt waarschijnlijk meer verantwoordelijkheden

De overheid in de Verenigde Staten maakt zich al langere tijd zorgen over de stablecoin markt en de mate waarin deze lijkt te blijven groeien. Het komt dan ook niet als een grote verrassing dat verschillende overheidsinstanties nu lijken te hebben afgesproken om de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de hoogste autoriteit te geven om de stablecoin markt te reguleren.

SEC

Volgens een bericht van Bloomberg zouden verschillende overheidsinstanties het met elkaar eens zijn geworden om de SEC verantwoordelijk te stellen voor de regulatie van deze soort cryptocurrencies.

Het bericht stelt dat het Ministerie van Financiën spoedig officieel bekend zal maken dat de SEC de nieuwe autoriteit op zich gedrukt krijgt. Dit zal worden gedaan in een rapport dat zich buigt over stablecoins van het ministerie dat ergens deze week gepubliceerd zal worden.

Stablecoins zijn cryptocurrencies waarvan de prijs is gekoppeld aan een achterliggende activa of valuta. Vaak is dit de Amerikaanse dollar, maar een aantal verschillende combinaties zijn mogelijk.

Niet alleen de SEC zal extra taken krijgen als het om de stablecoin markt gaat. Ook de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) zal bepaalde verantwoordelijkheden krijgen op het gebied van stablecoin regulatie.

Volgens de bronnen van Bloomberg heeft de voorzitter van de Amerikaanse SEC, Gary Gensler, al langere tijd druk gezet achter meer autoriteit voor het orgaan om stablecoins te reguleren. Hij wilde dat er eens voor altijd duidelijkheid kwam over wat de SEC nu wel en niet kon.

Daarnaast zal het rapport van het ministerie hoogstwaarschijnlijk een beroep doen op het Amerikaanse congres om dezelfde regulatie als op bankstortingen toe te passen op de stablecoin sector.

Grote zorgen

Al een behoorlijke tijd maken overheidsinstanties in het land zich grote zorgen over de bijna exponentiele groei die de stablecoin markt doormaakt. Zo gaf de centrale bank een paar maanden geleden aan dat zij grote problemen verwachten als deze sector zo snel blijft groeien. 

Ook gaf Gary Gensler een tijdje terug aan dat hij stablecoins als niets meer dan ‘poker chips’ zag. Destijds riep hij ook om niet lang te wachten om deze stablecoin markt intensief te reguleren.

The post Analyse: Komt stablecoin regulatie in de VS eraan? SEC krijgt waarschijnlijk meer verantwoordelijkheden
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht