De Litecoin Foundation werkt samen met het team van BEAM om de privacy te verbeteren. Is daar echt een oplossing als MimbleWimble voor nodig? Lees snel dit artikel!
Wat is MimbleWimble?
Nog even terug naar wat MimbleWimble ook alweer is. Deze oplossing werd gelanceerd door een anonieme Bitcoin gebruiker met het pseudoniem Tom Elvis Jedusor. MimbleWimble maakte gelijk heel wat tongen los in de crypto-gemeenschap. Het is namelijk een simpele oplossing om de fungibiliteit, schaalbaarheid en privacy te vergroten. In juli 2016 begon Jedusor met het testen van dit protocol.
Hoe is de situatie van MimbleWimble nu?
David Burkett kondigde onlangs aan dat de MimbleWimble-upgrade van Litecoin gereed zal zijn op 15 maart. Althans, de code van het MWEB-protocol staat klaar voor een laatste check voordat het gelanceerd wordt. Naar verwachting zal de lancering niet op al te veel problemen stuiten, aangezien de upgrade al drie maanden moeiteloos op het testnet draait.
December Progress:
The first-ever implementation of one-sided txs on mimblewimble is now complete and ready for testing/review!
MWEB components have been added to the GUI thanks to LTC community members!
Details: https://t.co/0L2LUtf3VJ pic.twitter.com/OVK0laTtxX
— @davidburkett@bitcoinhackers.org (@DavidBurkett38) January 2, 2021
Litecoin en MimbleWimble als perfect team
Het team van Litecoin laat weten dat de MimbleWimble-update een opt-in is voor gebruikers van Litecoin. Dat betekent dat gebruikers de keuze hebben om gebruik te maken van de extra privacy functies. Naast dat het op de blockchain van Litecoin zelf draait, wordt het ook door de MW-chain ondersteund. Precies deze blockchain biedt alle voordelen die al eerder genoemd zijn: fungibiliteit (inwisselbaarheid), schaalbaarheid en verbeterde privacy.
Waarom is die fungibiliteit zo belangrijk?
De fungibiliteit bestaat uit twee delen:
- De waarde van alle verschillende Litecoins hoort gelijk aan elkaar te zijn, zodat ze altijd inwisselbaar zijn met elkaar.
- Als je een Litecoin in delen opbreekt, moet de waarde van het deel voor en na de split precies hetzelfde zijn.
De twee bovenstaande doelen maken Litecoin een makkelijk betaalmiddel. De gebruiker hoeft zich dan alleen druk te maken om de Litecoin die men verstuurt of ontvangt, maar niet om welke specifieke Litecoins het gaat.
Is er van fungibiliteit dan nu nog geen sprake?
Nee. Zowel Bitcoin als Litecoin zijn nu nog niet perfect uitwisselbaar. Elke Litecoin is gekoppeld aan een reeks historische transacties, die uniek zijn voor die Litecoin. Hierdoor is er verschil in de koers tussen de ene en de andere Litecoin. Een Litecoin van een bekende en gereguleerde broker kan net even iets meer waard zijn, dan een LTC waarvan je niet weet waar die vandaan komt (zoals het darkweb of uit een hack). Laatstgenoemde coins kunnen vervuild zijn, en geweigerd worden bij bepaalde beurzen. Als de illegale munt ontvangt voel het toch alsof je een kat in de zak hebt gekocht.
Het Litecoin team is ethisch ingesteld. Ze werken er hard aan achter de schermen om twee bovenstaande doelen tot een groot succes te maken. Behalve dat het de illegaliteit laat afnemen, maakt het Litecoin een efficiënter en voordeliger betaalmiddel. Dit zorgt er weer voor dat Litecoin aantrekkelijker wordt voor investeerders. Hoe meer vraag, hoe groter de schaarste en hoe hoger de prijs.
Is de MimbleWimble update volledig betrouwbaar?
Als je intenties goed zijn en niet van plan bent om gekke dingen te doen op het dark web, dan is de MimbleWimble-update zeker een uitkomst. Het maakt de uitwisseling van Litecoin transparanter en eenvoudiger.
Voor de andere groep (who solemnly swear they’re up to no good) is deze update niet nodig. Gelukkig voor hen blijft MimbeWimble geen verplichting maar optioneel.
The post Maandag 15 maart grote update Litecoin voor privacy: MimbleWimble appeared first on BTC Direct | Nieuws.