Bitcoin begon het jaar fantastisch. In korte tijd steeg de Bitcoin koers als een raket omhoog, nadat de lancering van de ETFs in de Verenigde Staten een daverend succes bleek. Sinds het bereiken van de all-time high van 73.800 dollar in maart kwam de klad erin. Bitcoin verloor zijn momentum en lijkt het nu helemaal kwijt te zijn.
Wanneer bereikt Bitcoin zijn bodem?
De grote vraag is wanneer Bitcoin de bodem bereikt en we weer omhoog kunnen kijken. Eerder op 1 mei viel de Bitcoin koers nog terug naar 56.800 dollar, wat tot op heden de lokale bodem bleek voor de digitale munt.
Maar ook nu heeft Bitcoin nog moeite om het bullish momentum definitief terug te vinden. Gisteren nog viel de koers terug naar 64.000 dollar. Met name de weerstand tussen de 69.000 en 74.000 dollar lijkt gigantisch voor Bitcoin.
In gesprek met CNBC geeft Marko Jurina – de CEO van Jumper.Exchange – zijn mening over de markt. Jurina legt uit dat het huidige scenario een combinatie lijkt van een zwakke economie, onopgeloste geopolitieke problemen en minder marktactiviteit tijdens de zomermaanden.
Alles bij elkaar zorgt dat voor meer volatiliteit en onzekerheid in de markt, waar Bitcoin tot op heden niet goed op vaart.
Bitcoin koers van $61.000 in aantocht?
On-chain data van CryptoQuant leert ons dat handelaren hun Bitcoin holdings sinds eind mei verminderen. Destijds tikte Bitcoin nog de koers van 70.000 dollar aan. Die dalende trend zet nu voort, zonder dat er significante nieuwe koopactie is.
Ki Young Ju, de CEO van CryptoQuant, weet te melden dat whales over de afgelopen twee weken voor 1,2 miljard dollar aan Bitcoin in de verkoop deden. Daarnaast verloren de ETFs in de Verenigde Staten 460 miljoen dollar aan kapitaal.
Dat zijn geen cijfers die ondersteunend werken voor de Bitcoin koers. Wat dat betreft kan Bitcoin echt wel een nieuwe katalysator gebruiken.
Die vinden we mogelijk in de macro-economische data, waarin we zien dat de inflatie langzaam terugvalt. Gisteren werd ook bekend dat de Retail Sales (verkoopcijfers detailhandel) lager zijn dan verwacht in Amerika.
Dat wijst op een zwakkere consument, waardoor hopelijk de inflatie verder afneemt en de Amerikaanse centrale bank de rentes kan verlagen. Dat laatste is meestal goed voor risico-assets als Bitcoin.
The post Maandenlange rally van Bitcoin komt ten einde – wat nu? appeared first on BLOX | Nieuws.