Mastercard maakt crypto betaal kaarten toegankelijker met Circle, die samenstelling USDC reserves onthult

Mastercard, de Amerikaanse betalingsgigant, kondigt op 20 juli nieuwe plannen aan omtrent zijn cryptocurrency betaalkaarten. Het bedrijf wil betalingen met deze crypto kaarten gemakkelijker maken, vooral bij de conversie naar fiatvaluta. Mastercard kondigt hiervoor aan samen te zullen werken met Circle, uitgever van de USDC stablecoin:

Met behulp van Circle wil Mastercard het vooral gemakkelijker maken voor winkeliers, die betalingen met Mastercard accepteren, om de crypto over te zetten naar fiatvaluta. Mastercard gaat ook samenwerken met Paxos Trust Company, Evolve Bank & Trust, Metropolitan Commercial Bank, Uphold, BitPay, Apto Payments, i2c Inc. en Galileo Financial Technologies.

“De samenwerking tussen Circle en Mastercard versterkt hoe USDC zijn rol in betalingen en handel op het internet vergroot, terwijl het een essentiële brug bouwt tussen betalingssystemen voor digitale valuta en grote, gevestigde betalingsnetwerken. De markt voor cryptocurrency wordt steeds volwassener en we stimuleren dit om wrijving te verminderen en keuze voor mensen te creëren.”

Aldus Circle CEO Jeremy Allaire. In gerelateerd nieuws onthult Circle op 20 juli hoe zijn de USDC stablecoin wordt ondersteund. Ongeveer 61% bestaat uit “cash en cash equivalenten:”

De reden voor deze transparantie zijn de plannen van Circle om beursgang te maken. Het bedrijf heeft een geschatte waarde van zo’n $4,5 miljard. Dit jaar begon ook Tether, uitgever dan de USDT stablecoin, meer transparantie te bieden na jarenlange controverse. Er zijn momenteel $27 miljard USDC in omloop en maar liefst $62 miljard USDT, de twee zijn verreweg de grootste stablecoins op de markt.

Circle haalde eind mei maar liefst $440 miljoen op in een investeringsronde, dat was toen nog een recordbedrag. Mastercard publiceerde in mei een nieuw onderzoek waaruit bleek dat de adoptie van crypto blijft toenemen en 40% van bijna 16.000 respondenten gaf aan van plan te zijn volgend jaar crypto te gebruiken.

The post Analyse: Mastercard maakt crypto betaal kaarten toegankelijker met Circle, die samenstelling USDC reserves onthult
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht