oktober 23, 2021

Meer dan $200 miljard aan waarde zit nu in DeFi, een groei van 20.000% in een jaar

De zogeheten decentralized finance (DeFi) markt is sinds vorig jaar zomer enorm hard gegroeid. Volgens gegevens van DeFiLlama zit inmiddels meer dan $200 miljard vergrendeld in deze cryptocurrency sector.

De grootte van de DeFi markt wordt vaak aangeduid aan de hand van de total value locked (TVL), oftewel de totale waarde die vastzit in de smart contracts van alle DeFi projecten. DeFiLlama gegevens tonen dat deze TVL nu maar liefst $205,5 miljard heeft bereikt.

Ethereum (ETH) blijft verreweg het grootse platform voor DeFi projecten, maar het marktaandeel op deze blockchain is wel afgenomen. Ethereum heeft met $140,9 miljard TVL nu zo’n 68,5% van het totaal in handen. In januari was dat nog 98,2%. Desondanks is de hoeveelheid zevenmaal verveelvoudigd sindsdien.

Door de sterk stijgende transactiekosten op Ethereum dit jaar, zijn een aantal gebruikers en ontwikkelaars overgestapt naar concurrenten. De hoop is dat dit probleem omtrent de zogenaamde “gas fee’s” wordt opgelost met de komst van Ethereum 2.0 en de overstap naar proof-of-stake (PoS).

Na Ethereum is Binance Smart Chain (BSC) de grootste blockchain voor DeFi met $18,6 miljard TVL, zo’n 9% van het totaal. Binance kondigde gisteren nog aan dat het maar liefst $1 miljard steekt in BSC. Dat zorgde wellicht voor de huidige koersstijgingen van de binance coin (BNB) en van pancakeswap (CAKE).

Daarna volgt Solana (SOL) met $11,7 miljard (5,6%), Terra (LUNA) met 7,8 miljard (3,8%), Avalanche (AVAX) met $6 miljard (2,9%) en Fantom (FTM) met 4,9 miljard (2,4%). De grootste DeFi protocollen zijn Curve (CRV), maker (MKR) wrapped bitcoin (WBTC), aave (AAVE) en compound (COMP).

Men moet rekening houden dat het hier om schattingen gaat. Volgens DeFi Pulse ligt het TVL voor Ethereum momenteel op $90 miljard. Ook toont het niet duidelijk de stroming aan naar deze sector, aangezien de TVL afhankelijk is van de koersen.

Desondanks toont het wel een enorme groei van deze markt. De TVL is ten opzichte van juni verdubbeld en ten opzichte van juni 2020 met bijna 20.000% gegroeid.

The post Analyse: Meer dan $200 miljard aan waarde zit nu in DeFi, een groei van 20.000% in een jaar
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht