Sinds begin april zijn er een aanzienlijk aantal nieuwe tokens uitgebracht, namelijk boven de 1 miljoen. Meer dan 640.000 nieuwe tokens werden gelanceerd op de Solana (SOL) blockchain. De Ethereum (ETH) blockchain heeft sinds april meer dan 370.000 nieuwe tokens.

Op de Ethereum blockchain zijn sinds 1 april in totaal 372.642 nieuwe tokens gelanceerd. Van deze nieuwe tokens werd 88%, omgerekend 327.55, gelanceerd op de Layer 2 blockchain Base van Coinbase. Dit resulteerde in een explosie van activiteit op Base, omdat iedereen naar het goedkope netwerk ging om nieuwe memecoins te creëren.

Nieuwe tokens gelanceerd op Ethereum en gerelateerde blockchains. Bron: Dune Analytics

Coinbase-directeur Conor Grogan merkte ook op dat het aantal nieuwe tokens aanzienlijk is gestegen. Hij plaatste hierover een bericht op het socialmediaplatform X en zei het volgende: “Er zijn de afgelopen maand bijna 1 miljoen nieuwe crypto-tokens gemaakt, een aantal dat twee keer zo groot is als het totale aantal dat ooit op Ethereum is gemaakt tussen 2015 en 2023.”

De totale waarde vergrendeld (TVL) op Base is volgens L2beat sinds het begin van dit jaar met ongeveer 630% gestegen, voornamelijk als gevolg van een hype rondom memecoins.

Tegelijkertijd zijn er in dezelfde periode 643.227 nieuwe tokens gecreëerd op Solana, volgens gegevens van het analyseplatform Step Finance. Van de in totaal 643.227 nieuwe tokens die zijn gelanceerd op Solana, waren 466.914 memecoins. Dit volgens het dashboard van Dune Analytics dat het aantal nieuwe tokens bijhoudt dat is gelanceerd op het op Solana gebaseerde memecoin-platform pump.fun.

Het bericht Meer dan een miljoen tokens gelanceerd sinds april 2024 verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!