Door de strenge regels in Zuid-Korea zijn er veel crypto-to-crypto exchanges in het land en minder crypto-to-fiat. Echter, met de huidige ontwikkelingen lijkt het erop dat meer exchanges gaan uitbreiden van crypto-to-crypto naar crypto-to-fiat.
Strenge regels voor overstap crypto-to-crypto naar crypto-to-fiat
Afgelopen jaar heeft Zuid-Koreaanse overheid streng opgetreden tegen de ontwikkeling van de cryptomarkt in het land. Veel exchanges konden niet voldoen aan de nieuwe eisen waardoor zij veranderden in crypto-to-crypto exchanges. Om uit te breiden van crypto-to-crypto naar crypto-to-fiat moeten exchanges aan een aantal strenge regels voldoen.
Volgens de regelgeving in Zuid-Korea mag een exchange alleen crypto munten uitwisselen tegen fiatvaluta’s wanneer de exchange een deal heeft gesloten met een Zuid-Koreaanse bank. Op deze manier probeert de Zuid-Koreaanse overheid de veiligheid van crypto te waarborgen en de risico’s die exchanges met zich mee brengen te verminderen.
Hoewel het enkele crypto-to-crypto exchanges is gelukt om een bank te vinden die een samenwerking met hen wil starten is het nog maar de vraag of alle 23 exchanges in Zuid-Korea dit voor elkaar gaan krijgen. Over tijd zal de financiële druk voor deze exchanges namelijk steeds meer oplopen.
Op het moment dat Zuid-Korea haar nieuwe strenge regelgeving voor crypto exchanges aankondigde hadden crypto exchanges nog een aantal maanden de tijd om aan de regels te voldoen. Als ze aan de regels voldeden kregen de exchanges een licentie om binnen het land te werken als crypto-to-fiat exchange. Zo niet, dan mochten ze slechts actief zijn als crypto-to-crypto exchange.
Toen de strenge regelgeving van kracht ging waren er slechts drie exchanges die voldeden aan de regels: Upbit, Bithumb, Coinone en Korbit. Voor lange tijd waren deze exchanges dominant. Kort geleden is het Gopax ook gelukt om aan de regelgeving te voldoen waardoor deze exchange kon uitbreiden van crypto-to-crypto naar crypto-to-fiat uitwisseling.
Voor exchanges is het erg lastig om een samenwerking met een bank te starten. Dit komt omdat banken en crypto exchanges vaak tegengestelde belangen hebben. Toch is er afgelopen week goed nieuws geweest wat betreft potentiële samenwerkingen tussen banken en exchanges.
Afgelopen week liet Seoul Finance weten dat drie grote crypto-to-crypto exchanges mogelijk een samenwerking konden starten met een bank. Hierdoor kunnen zij hun KRW-marktactiviteiten hervatten en weer een brug vormen tussen de wereld van fiatvaluta en de wereld van cryptocurrencies.
De drie grote crypto-to-crypto exchanges, genaamd GDAC, Hanbitco en Huobi Korea, zijn naar verluidt in gesprek met binnenlandse banken. Een senior medewerker van deze platformen geeft aan dat hij voorzichtig optimistisch is over de uitkomsten van de gesprekken met de binnenlandse banken.
Grote commerciële banken belemmeren crypto exchanges
Mira Kim is een blockchain-consultant in Zuid-Korea. Zij volgt de situatie rondom de diverse crypto exchanges in het land op de voet. Volgens Mira Kim is het onwaarschijnlijk dat grote commerciële banken een deal gaan sluiten met crypto exchanges. Als de kleinere banken al contracten hebben met uitwisselingen zal het lastiger worden voor diverse exchanges om nog uit te breiden van crypto-to-crypto naar crypto-to-fiat.
Gelukkig zijn er volgens Mira Kim ook nog een aantal kleinere banken in het land. Naar verwachting staan deze banken wel open voor het starten van een samenwerking met een crypto exchange. Daarnaast zijn nieuwere banken ook geïnteresseerd in het investeren in de ontwikkeling van de cryptomarkt.
Maar waarom hebben grotere banken geen interesse en kleinere banken wel? Volgens Mira Kim zien kleinere en nieuwere banken potentie in de crypto exchanges. Door samen te werken met crypto exchanges kunnen zij makkelijker een klantenbestand opbouwen dat zal bestaan uit jongere mensen. Dit kan de bank helpen om te groeien en een toekomst op te bouwen binnen Zuid-Korea.
Kleinere en nieuwere banken durven soms ook meer risico te nemen waardoor ze kunnen bijdragen aan de uitbreiding van crypto exchanges. Grote banken hebben vaak al een stabiele positie op de markt voor fiatvaluta’s waardoor zij geen risico willen lopen. Immers, als een bank een exchange helpt om uit te breiden van crypto-to-crypto naar crypto-to-fiat dan komen de risico’s van de cryptomarkt deels op het bord van de bank terecht.
Bitcoin koers
De huidige prijs van Bitcoin (BTC) is €29.491. Hieronder vind je de actuele BTC koers:
MoneyTalks Community
Nu je misschien meer weet over hoe Bitcoin en cryptocurrencies werken, wil je misschien ook brainstormen over enkele strategieën, analyse met anderen. Dan is de MoneyTalks Community misschien iets voor jou.
Er zitten verschillende mensen in de MoneyTalks community. Er zijn bijvoorbeeld starters die net begonnen zijn met de beginnerscursus Bitcoin Basics & Crypto, maar ook ervaren handelaren die meer over statistieken en analyse praten. Immers, wat gaat de prijs doen over nu en… een week? 2 weken? Een maand?
Je kunt de Community 7 dagen uitproberen voor €1,-. Daarna kun je zelf beslissen of je wilt blijven en maandelijks wilt blijven betalen of dat je wilt besluiten dat het toch niets voor je is.
Disclaimer: Dit artikel biedt informatie voor educatieve doeleinden. Crypto-inzichten.nl biedt geen advies- of brokersdiensten aan, noch beveelt het specifieke investeringen aan, inclusief aandelen, effecten of cryptocurrencies.
The post Analyse: Meer Zuid-Koreaanse exchanges van crypto-to-crypto naar crypto-to-fiat
appeared first on crypto inzichten