‘Mensen zouden in bitcoin (BTC) moeten investeren door inflatie,’ zegt een van succesvolste investeerders

Na de uitbraak van het coronavirus kampen veel landen wereldwijd met nog grotere schulden. Het bijdrukken van geld was een redmiddel om een grote klap en de ineenstorting van de economie te voorkomen. Dit is dan ook de reden dat Horizon Kinetics, volgens de Financial Times “een van de best presterende vermogensbeheerders van dit jaar,” investeerders aanraadt om in crypto als bitcoin (BTC) te investeren.

Horizon Kinetics is een zogenaamde “contrarian” investeerder. Dit houdt in dat het “tegendraadse” investeringen doet, oftewel het tegenovergestelde van de massa. En dat heeft dit jaar goed uitgepakt. Het fonds heeft zo’n $7 miljard onder beheer en investeerde in 2016 al 1% in het Grayscale Bitcoin Trust-fonds. Die investering vertegenwoordigt nu 10% van Horizon Kinetics’ portfolio.

De medeoprichter van het fonds, Peter Doyle, waarschuwt nu dat de pandemie en de groeiende schulden een belangrijk punt naderen. Tegen de Financial Times zegt hij:

“Er is geen weg meer terug na de pandemie en wereldwijd is er een schuldenprobleem en dat betekent of de leningen niet aflossen, of de muntwaarde verminderen.”

Over crypto is Doyle duidelijk: “Mensen moeten blootstelling hebben aan deze activaklasse.” Ondanks de grote prijscrash die we de afgelopen maanden zagen op de cryptomarkt, stegen drie van de fondsen van Horizon Kintecs dit jaar met meer dan 50%.

Het Kintecs Small Cap-fonds steeg dit jaar al met 58,74% en het Kinetics Spin-Off and Corp Rest-fonds zit daat niet ver onder. Dat investeringsproduct zorgde voor een rendement van 56,58%.

De successen komen overigens niet enkel door crypto. De investeringsfirma profiteerde namelijk ook flink van zijn aandeel in Texas Pacific Land, een grootgrondbezitter in Texas dat royalties ontvangt van olie- en gasbedrijven die op zijn land naar deze grondstoffen boren. Het aandeel in dit bedrijf steeg maar liefst 100% dit jaar door de afnemende vraag naar olie en daarom stijgende olieprijzen.

The post Analyse: ‘Mensen zouden in bitcoin (BTC) moeten investeren door inflatie,’ zegt een van succesvolste investeerders
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht