Merchant Token ICO review | MTO coin

merchant token

ICO’s zijn weer helemaal booming de laatste tijd. Eerder schreven we al over de ICO van Student Coin, misschien wel de meest gehypete ICO van 2021 tot nu toe. Maar naast Student Coin is er een ICO die de laatste tijd steeds meer aandacht krijgt in de crypto wereld, namelijk de Merchant Token. Het bedrijf zelf noemt het in ieder geval al de grootste ICO van 2021. In dit artikel lees je meer informatie over dit nieuwe project.

Wat is Merchant Token?

Merchant token is een project van het Zwitserse bedrijf Hips. Dit bedrijf is al een bekende speler op het gebied van het faciliteren van digitale transacties. Hips richt zich met name op de software en technologie van de terminals die gebruikt worden voor contactloos betalen met de pinpas.

Ook de Merchant Token richt zich op het faciliteren van contactloze betalingen. Het introduceert daarbij het principe van consumentenbescherming via Smart Contracts. Volgens het bedrijf is het principe van consumentenbescherming een essentieel onderdeel voor mainstream worden van crypto betalingen.

Consumentenbescherming is iets wat bij creditcard betalingen al gebruikelijk is. Bestel je iets wat later niet werkt, kapot is, of niet bezorgd wordt, dan kun je via de Merchant Token gemakkelijker je geld terug krijgen.

Dit principe bestaat ook al bij alle betalingen die je bijvoorbeeld met je Mastercard doet. Het zorgt ervoor dat de machtsbalans tussen koper en verkoper gelijk wordt getrokken.

Ook binnen de cryptowereld zijn er tokens die deze vorm van consumentenbescherming garanderen. Wat de Merchant Token interessant maakt is het bedrijf achter de token. Hips is geen bank, maar toch is het een bedrijf met veel ervaring op het gebied van consumenten betalingen. Dit maakt hen een unieke speler op de cryptomarkt.

Merchant Token ICO

Er is veel interesse in de Merchant Token ICO dit valt te zien aan de snelheid waarmee deze crypto verkocht wordt. De ICO loopt tot 31 juni of zodra alle 100 fases zijn doorlopen. Als de verkoop op dit tempo doorgaat dan zal dit ruim voor de deadline bereikt zijn.

Mocht dit niet het geval zijn dan zijn er twee mogelijkheden. Of 1) de ICO wordt verlengd en mensen krijgen meer tijd om de Merchant Token te kopen. Of 2) alle overgebleven Tokens worden vernietigd en de totale hoeveelheid tokens zal dalen.

Als alle Merchant Tokens verkocht worden dan zullen er in totaal maximaal 100.000.000 MTO beschikbaar komen. Dit is een absoluut maximum en er kunnen nooit meer dan dit aantal beschikbaar komen.

Hips is van plan om aan het einde van dit jaar de zogeheten Merchant Payment Gateway te lanceren. Vanaf dat moment kunnen de Tokens gebruikt worden voor bijvoorbeeld contactloze betalingen op de systemen van Hips.

Hier vind je meer informatie over Hips en de Merchant Token

Merchant token verwachting

De koersverwachting van Merchant token is (net als bij de meeste ICO’s) moeilijk in te schatten. ICO’s hebben de reputatie dat ze soms heel hard kunnen stijgen, maar soms ook heel hard kunnen dalen. Was je bijvoorbeeld ingestapt in de ICO van ARK, dan had je een waardestijging van 37.000% kunnen meemaken.

Maar voor elk succesverhaal zijn er ook genoeg voorbeelden te vinden van ICO’s die totaal geflopt zijn. ICO’s hebben over het algemeen een hogere risicofactor dan bestaande crypto’s. Het is daarom ook altijd belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je meedoet aan een ICO.

Hoewel de koersverwachting van de Merchant token moeilijk in te schatten is, is er wel een indicatie van de mogelijke toekomstige prijs. De ICO van Merchant token loopt namelijk via meerdere fases, naarmate de fases oplopen, hoe hoger de prijs van een Merchant token wordt. Op het moment van schrijven staat de prijs van 1 MTO op 0.89 dollar cent. Wanneer de Merchant token op exchanges verhandeld kan worden zal de prijs op 1.20 dollar worden gezet.

Hoe doe je mee met de Merchant token ICO?

Je kunt op dit moment alleen MTO kopen via de website van Merchant Token. Dit kan eenvoudig door een account aan te maken en vervolgens via credit card MTO te kopen. Ook is het mogelijk om MTO te kopen met Ethereum.

De ICO van Merchant token loopt door tot alle 100 fases zijn doorlopen. Op dit moment is de ICO in fase 72 van de 100, maar het gaat hard! Zo stond de teller twee dagen geleden nog op 69. Zoals bij elke ICO is het goed om te vermelden dat investeren in een ICO altijd op eigen risico is, doe daarom zelf altijd goed onderzoek naar de risico’s voordat je investeert.

Wil je meedoen aan deze ICO? Hieronder vind je een link naar de website van Merchant Token, daar kun je onderzoek doen naar deze ICO.

Je kunt hier de Merchant Token website bezoeken en onderzoek doen naar het project.

Het artikel Merchant Token ICO review | MTO coin verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!