MicroStrategy gaat niet voor $400 miljoen, maar zelfs $500 miljoen aan bitcoin (BTC) kopen

Op 7 juni kondigden MicroStrategy en Michael Saylor aan dat zij voor zeker $400 miljoen aan bitcoin (BTC) bij wilden kopen. Ze wilden deze aankoop financieren door zogenaamde sernior secured notes te verkopen. Dat zijn obligaties die fungeren als een schuldbewijs en deze kunnen worden omgeruild voor aandelen of geld. Hiermee wilde het bedrijf dus meer bitcoins inslaan. 

Inmiddels is naar buiten gekomen dat MicroStrategy dit bedrag wil verhogen. Niet langer wil het bedrijf voor $400 miljoen aan senior secured notes verkopen, maar zelfs $500 miljoen. Met dit astronomische bedrag wil MicroStrategy nog meer bitcoins kopen bovenop de 92.079 die zij al in het bezit hebben.

Volgens Bloomberg heeft MicroStrategy besloten het bedrag te verhogen nadat zij een enorme hoeveelheid interesse kregen van institutionele investeerders en zelfs een aantal grote hedgefondsen. Ze ontvingen namelijk $1,6 miljard aan biedingen voor het aanbod dat zij gaven. Het vertrouwen in Michael Saylor en MicroStrategy is dus behoorlijk groot.

Mocht uiteindelijk dit plan tot uitvoering komen dan zal MicroStrategy in staat zijn voor de huidige, relatief lage prijs, wederom een gigantische hoeveelheid bitcoins in te slaan. De gemiddelde prijs waarop MicroStrategy hun bijna 100.000 bitcoins heeft gekocht ligt rond de $24.000 per bitcoin. Hoewel de huidige prijs van rond de $35.000 aanzienlijk hoger ligt, is dit nog altijd een behoorlijk korting vergeleken met de prijs slechts twee maanden geleden.

Ondanks het sentiment in de huidige markt en de neerwaartse spiraal waar bitcoin zich in lijkt te bevinden maakt Michael Saylor van MicroStrategy het opnieuw waar. Keer op keer blijft het bedrijf de ‘dip kopen’.  

The post Analyse: MicroStrategy gaat niet voor $400 miljoen, maar zelfs $500 miljoen aan bitcoin (BTC) kopen
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht