Miljarden aan Ethereum (ETH) stromen weg bij Coinbase en Binance: “zeldzaam bullish signaal”

Een enorme hoeveelheid ethereum (ETH) is de afgelopen tijd van cryptocurrency-exchanges afgehaald. Vandaag vond wederom een grote transactie plaats, meldt onderzoeksbedrijf CryptoQuant op 9 juni.

Maar liefst 395.903 ETH, ter waarde van zo’n $1 miljard, stroomde uit de grote Amerikaanse crypto-beurs Coinbase. Cryptoquant oprichter Kim Young Ji zegt dat het wellicht gaat om over-the-counter (OTC) deals aan institutionele investeerders:

Een zeldzaam bullish signaal, noemt de CEO het. Ook Whale Alert meldt dat een enorme hoeveelheid ether wordt verplaatst. Afgelopen nacht vonden vijf transacties vlak achter elkaar plaats van zo’n 197.000 ETH elk. Samen bijna een miljoen ETH ter waarde van $2,5 miljard.

Kort daarna waren er twee transacties van 40.000 ETH elk, deze werden uit Binance verplaatst. Later was dat nog een keer 30.000 ETH die uit Binance vertrok en zojuist vonden nog twee transacties plaats van 60.000 ETH en van 40.000 ETH elk. Deze ether werd verplaatst tussen onbekende wallets.

Begin dit jaar zagen we ook enorme hoeveelheden bitcoin (BTC) uit Coinbase stromen. Deze BTC ging toen ook via de OTC-handel naar instellingen en dat ging gepaard met een extreme koersstijging. Of dit betekent dat we binnenkort ook een stijging van de ether koers zullen zien, is maar de vraag.

Onlangs kwam al naar buiten dat de hoeveelheid ether op crypto-beurzen het laagst ligt in twee jaar. Normaliter gaat een afnemend aanbod gepaard met een stijgende koers en er lijkt steeds meer vertrouwen te zijn in de updates die Ethereum gaat brengen, ook vanuit instellingen.

The post Analyse: Miljarden aan Ethereum (ETH) stromen weg bij Coinbase en Binance: “zeldzaam bullish signaal”
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht