Miljoenen Amerikanen zeggen baan op nadat ze “financiële vrijheid” met crypto bereiken: onderzoek

Volgens een nieuw onderzoek blijkt dat een grote groep Amerikanen met een laag inkomen hun baan opzeggen omdat ze enorme winst uit hun cryptocurrency investeringen als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) halen.

Civic Science meldt dat 4% van 6.741 Amerikaanse respondenten boven de 18 hun baan hebben opgezegd omdat ze via hun crypto investeringen “financiële vrijheid” hadden bereikt.

Vervolgens vergeleek Civic Science deze 4% met data van het jaarlijkse inkomen van 1.201 respondenten die ontslag namen vanwege hun crypto investering. Bijna twee derde van investeerders die hun baan opzegden verdienden onder $50.000 per jaar.

37% van de respondenten verdiende tussen de $25.000 en $50.000 per jaar en 27% zelfs minder dan $25.000 per jaar. Daarboven nemen de percentages snel af.

Toch is een kanttekening hier op zijn plaats. Civic Science vergelijkt namelijk data uit verschillende periodes en het is onduidelijk wat de criteria is voor deze financiële vrijheid. Toch concludeert het onderzoeksbureau als volgt:

“Deze gegevens impliceren dat crypto investeringen voor sommigen mogelijk levensveranderende inkomensniveaus hebben opgeleverd, terwijl de rijkere eigenaren van crypto het meer gebruiken als een andere vorm van activadiversificatie in plaats van als bron van inkomsten.

Respondenten die actieve of occasionele handelaren op de aandelenmarkt zijn, hebben aanzienlijk meer kans om in cryptocurrency te hebben geïnvesteerd. Dus hoewel zwaardere aandelenbeleggers hun baan misschien niet opzeggen als gevolg van crypto-winsten, zijn zij degenen die een groot deel van de markt aansturen.”

De Amerikaanse pro crypto miljardair Mark Cuban reageerde op het nieuws en zegt:

“Wauw, 4% van de mensen in de VS heeft hun baan opgezegd vanwege crypto winsten, en de overgrote meerderheid verdiende minder dan $50.000. Nu weten we waarom zoveel mensen stoppen met laagbetaalde banen.”

Hij verbetert zich en meldt dat het om 4% van de beroepsbevolking gaat wat overeen zou komen met maar liefst 6 miljoen Amerikanen. Civic Science meldt daarnaast dat de grootste groep van respondenten, 28%, crypto ziet als een lange termijn investering.

The post Analyse: Miljoenen Amerikanen zeggen baan op nadat ze “financiële vrijheid” met crypto bereiken: onderzoek
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht