Morgan Stanley, een enorme Amerikaanse investeringsbank, heeft groots geïnvesteerd in het bitcoin (BTC) fonds van Grayscale Investments. Dat blijkt uit een reeks documenten ingediend op 25 augustus bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Uit de documenten blijkt dat maar meerdere fondsen van Morgan Stanley geïnvesteerd hebben in Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Een van deze fondsen, de Morgan Stanley Insight Fund, bezit maar liefst 928.051 aandelen van GBTC. Dat komt overeen met ongeveer 700 BTC ter waarde van $33 miljoen.

De cryptocurrency fondsen van Grayscale zijn een van de voornaamste manieren voor Amerikaanse institutionele investeerders om in crypto te investeren. Institutionele investeerders mogen namelijk meestal niet in crypto direct investeren en er bestaat nog steeds geen exchange-traded fund (ETF), of een beursgenoteerd fonds, voor bitcoin in de VS. De Grayscale fondsen zijn een zeer populair alternatief.

Morgan Stanley werd begin dit jaar de eerste grote Amerikaanse bank die haar klanten toestond om in crypto te investeren. Inmiddels hebben meerdere grote Amerikaanse banken de deuren geopend. Grayscale is nog steeds van plan zijn GBTC fonds uiteindelijk om te zetten in een ETF. Het bedrijf nam nog begin deze maand een veteraan uit de financiële wereld in dienst om dit te bewerkstelligen.

Grayscale beheert $43,2 miljard aan crypto in zijn fondsen. Dat is maar liefst 75% van alle crypto die momenteel in institutionele fondsen zit. Bitcoin fondsen zagen echter onlangs voor de zevende week op rij een netto uitstroom, desondanks gaat het maar om een fractie van wat eerder dit jaar in deze producten instroomden.

The post Analyse: Morgan Stanley heeft meer dan een miljoen aandelen gekocht van het bitcoin (BTC) fonds van Grayscale
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!