Mt. Gox, ooit een toonaangevende bitcoinbeurs, heeft onlangs een grote hoeveelheid bitcoin verstuurd. En dit betekent dat het einde van de terugbetalingen steeds dichterbij komt. Gaan wij hier nog wat van merken in de koers?
Wat is er gebeurd?
Op 30 juli maakte Mt. Gox een opmerkelijke transactie. De beurs droeg volgens Arkham Intelligence $3,1 miljard aan bitcoin over aan BitGo, een bekende bewaarder van digital assets. Na deze overdracht heeft Mt. Gox nog ongeveer 46.160 BTC in bezit, met een waarde van $3,06 miljard.
Waarom is dit belangrijk?
Mt. Gox ging in 2014 failliet na een grote hack. Sindsdien wachten veel gebruikers op de terugbetaling van hun verloren bitcoins. Deze recente overdracht wijst erop dat het uitbetalingsproces in de laatste fase is beland.
Verrassend genoeg had deze grote overdracht weinig invloed op de bitcoinkoers. Gegevens van platforms zoals Glassnode laten zien dat er op grote beurzen als Kraken en Bitstamp geen opvallende verkoopdruk was. Dit suggereert dat de markt deze ontwikkeling goed kon verwerken.
Welke andere factoren spelen een rol?
Hoewel de Mt. Gox-situatie bijna is afgerond, zijn er nog andere factoren die de bitcoinkoers beïnvloeden:
1. De Amerikaanse overheid bezit nog ongeveer $13 miljard aan bitcoin.
2. Beleggers wachten op het Amerikaanse banenrapport van juli.
3. Analisten zien sinds het begin van de zomer meer verkoopdruk dan koopkracht.
Het afronden van de Mt. Gox-situatie zou een periode van onzekerheid in de markt kunnen afsluiten. Maar daar zullen we volgens Axel nog even op moeten wachten tot de bears klaar zijn met het drukken van de koers.
Hoe stabiel is bitcoin nu?
Ondanks deze ontwikkelingen blijft de bitcoinprijs relatief stabiel. Op het moment van schrijven staat de koers rond de $59.424,06. Ondanks deze lichte daling, laat dit toch zien dat de markt over veerkracht beschikt, zelfs tijdens grote gebeurtenissen zoals de Mt. Gox-terugbetaling.
The post Mt. Gox is bijna klaar met terugbetalen: Wat betekent dit voor de cryptomarkt? appeared first on BLOX | Nieuws.