Nexo verwachting: Wat gaat de NEXO koers doen?

De eerste instant crypto-backed leningen. Nexo zegt dat ze een cruciaal probleem oplossen voor de cryptowereld. Het beste van twee werelden zeggen ze. 100% eigendom van je digitale assets terwijl je meteen toegang hebt tot wat je wilt lenen. De Nexo verwachting is hoog, maar kunnen ze het waarmaken?

We vertellen in dit artikel wat het project is, hoe het is ontstaan en we kijken uiteraard naar de NEXO koers verwachting en de Nexo voorspelling. 

Wat is Nexo?

Nexo is een bedrijf die het mogelijk maakt om euro’s of ander fiatgeld te lenen met cryptocurrencies als onderpand. Jij kan met jouw crypto’s geld lenen, maar je kan ook je crypto’s inleggen om geld te verdienen. Het is namelijk ook mogelijk om kredietverstrekker te worden. Je kan NEXO zien als een soort bank.

Als je een lening aangaat wordt dit door de Nexo Oracle vastgelegd. De lening wordt opgeslagen in een smart contract op het Ethereum netwerk. De NEXO coin is een erc-20 coin. De coin is een beveiligingstoken dat door het bedrijf als SEC compatibel wordt beschouwd.

Dit is belangrijk aangezien SEC een Amerikaanse overheidsinstelling is die als doel heeft markten te reguleren en beleggers te beschermen. Ook blockchain bedrijven moeten zich aan de wet houden en dan is het wel zo mooi wanneer SEC de werkwijze goedkeurt. 

Wanneer je in zee gaat met Nexo kan je ook kiezen voor een Nexo card. Dit is een soort bankpas waarop je lening kan komen te staan mocht je dit willen. De kaart is gratis en heeft geen maandelijkse kosten of transactiekosten zoals we die kennen wanneer we op vakantie gaan. 

Het grote verschil met de ‘normale’ leningen die we kunnen afsluiten is natuurlijk dat je bij Nexo cryptocurrencies als onderpand kan gebruiken. Een ander verschil is dat er geen kosten zijn verbonden aan het houden van een wallet, oftewel een rekening.

Nexo heeft wel concurrenten. Zo bieden SALT en ETHlend ook leningen aan met crypto’s als onderpand. De verschillen zijn er zeker, maar welk project de overhand neemt zullen we in de toekomst achter komen. 

Nexo koers

Het bedrijf achter Nexo bestaat al meer dan tien jaar. Het bedrijf, Credissimo houdt zich al die tijd al bezig met kredietverstrekking. Binnen Europa zijn ze aardig groot geworden en sinds een aantal jaar richten ze zich op de cryptowereld. 

De Nexo coin kostte tijdens de ICO in maart 2018 0,10 dollar. De ICO was toen erg populair. In totaal werd er een bedrag van 52,5 miljoen dollar opgehaald. Een aardig zakcentje en in vergelijking met andere ICO’s zeker niet een van de kleinere. De NEXO koers staat op dit moment op een waarde van $ 1.38.

Nu is de ICO alweer een tijdje geleden en kunnen we dus ook al een tijdje naar de NEXO waarde kijken op Coinmarketcap. De Nexo prijs deed in het begin niet zoveel. Heel 2019 waren er geen noemenswaardige stijgingen te zien. Pas in 2020 kwam de Nexo koers grafiek op gang. 

De waarde van Nexo begon toen wat te stijgen en dit heeft wellicht de Nexo crypto verwachting goed gedaan. In januari 2021 vloog de Nexo coin namelijk omhoog. De koers raakte de 3 dollar lijn aan waarna hij weer wat zakte. Zulke schommelingen had Nexo nog niet eerder gezien. In de afgelopen 24 uur was het koers verschil van Nexo 14.36%.

Ben je geïnteresseerd in de NEXO coin, dan kan de onderstaande grafiek je misschien helpen bij je eigen onderzoek. De onderstaande grafiek geeft extra Nexo data weer.

  • Zoom
  • Hour
  • Day
  • Week
  • Month
  • Year
  • All Time
  • Type
  • Line Chart
  • Candlestick

Nexo verwachting

Je kan dus bij Nexo een lening krijgen. Maar hoe werkt dit nu precies? Het businessmodel van Nexo ziet er als volgt uit. 

Stap 1: De klant maakt crypto over naar zijn eigen Nexo wallet.

Op het moment dat dit gebeurt en de blockchain heeft de transactie goedgekeurd, dan gaat de Oracle van Nexo aan het werk. De Oracle gaat namelijk automatisch de maximale lening berekenen en maakt hier een lening van.

Stap 2: De klant krijgt de lening uitgekeerd in Euro’s of ander fiatgeld.

De lening zal de klant uitgekeerd krijgen via een bankoverschrijving, of hij maakt gebruik van de Nexo Card. De hoogte van de lening is gebaseerd op de marktwaarde van de crypto’s die zijn ingezet als onderpand. Wanneer de marktwaarde stijgt, stijgt ook het te lenen bedrag.

Stap 3: De klant betaalt de lening terug

Het terugbetalen van de lening kan op meerdere manieren. Uiteraard kan je het terugboeken via de bank, maar je kan ook je lening terugbetalen in Nexo coins. Wanneer je dit doet krijg je korting op het te betalen bedrag.

Het is ook mogelijk om de cryptocurrencies die je als onderpand gebruikt te verkopen aan Nexo. 

Er is geen minimale maandelijkse aflossing zolang het terug te betalen bedrag binnen de beschikbare kredietlimiet ligt. Wanneer je de lening hebt afbetaald registreert het Oracle dit en wordt de transactie doorgevoerd.

Stap 4: Het terugnemen van je crypto uit je Nexo wallet

Wanneer de crypto in je Nexo wallet voldoen aan de vereiste limieten met betrekking tot de uitstaande lening, dan kan je op elk moment je crypto opnemen en je lening betalen. 

Je kan dus geld lenen bij Nexo, maar je kan ook kredietverstrekker worden. Wanneer je dit doet kan je rendement verdienen op je ingelegde geld. Maar naast deze twee opties kan je natuurlijk ook alleen geïnteresseerd zijn in de Nexo crypto verwachting.

Als hier je interesse ligt dan kan je het handelsvolume in de gaten houden. Hoe hoger het volume hoe meer mensen de coin gebruiken. Het handelsvolume van Nexo de afgelopen 24 uur was $ 7,265,622.

Hieronder zie je de historische Nexo koers.

* Currency in USD
Historical Price for NEXO
Date Open Close High Low Volume

Nexo prijs voorspelling 2021 – 2028

Op het world wide web zijn veel Nexo prijs voorspellingen te vinden. Het kan bijna niet zo zijn dat er een tussen zit die alle jaren goed de Nexo prijs voorspelling goed heeft. Eigen onderzoek is hierdoor belangrijk. Bestudeer de coin goed en houd ook de markt in de gaten. Geloof niet meteen alles wat je leest, maar zoek het uit. 

Nexo is een project waar ik positief tegenover sta wanneer ik de jaren ervaring bekijk van het bedrijf dat Nexo heeft opgericht. De ervaring is een pluspunt waar ze op kunnen leunen. 

Geld lenen kost nu eenmaal geld. Soms is dat niet erg en soms kan je het beter niet doen, maar als de massa geld gaat lenen bij Nexo, dan kan dit positief zijn voor de Nexo verwachting. 

Om je een beetje een beeld te geven van mogelijke Nexo prijs voorspellingen heb ik hieronder een aantal voorspellingen geplaatst die ik heb gevonden. De afgelopen zeven dagen was het verschil in Nexo koers -14.04%.

2021 $2,07
2022 $2,44
2023 $2,90
2024 $3,36
2025 $4,30
2026 $4,71
2027 $4,48
2028 $6,17

Nexo coin kopen

Crypto kopen kan erg gemakkelijk. Binnen twee minuten heb je crypto op je favoriete exchange staan. Dit betekent echter niet dat wanneer je crypto koopt dit altijd op het juiste moment is. Een goed instapmoment is lastig uit te kiezen, maar wat misschien nuttig is om naar te kijken is de schaarste van de coin.

Zijn er al veel coins uitgegeven? Dan kan er schaarste ontstaan waardoor de prijs kan stijgen. Voor Nexo zijn er op dit moment 560,000,010 NEXO coins beschikbaar met een totale supply van 1,000,000,000 NEXO. De totale market cap is $ 773,777,832.

Ben je bereid om Nexo te kopen? Dan kan je dit op meerdere exchanges doen waaronder die van Binance. Wanneer je nog geen account hebt aangemaakt kan je dat via deze link doen.

 1. Ga naar de Binance exchange ( <– Alleen via deze unieke link ontvang je voor altijd 10% korting op je handelskosten!)
 2. Log in of maak een account aan
 3. Stort BTC of ETH op je Binance exchange (kan eenvoudig via Bitvavo)
 4. Wissel je crypto om (market order)
 5. Gefeliciteerd, je heb de crypto gekocht en bent klaar

Het artikel Nexo verwachting: Wat gaat de NEXO koers doen? verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht