Een nieuwe token werd gelanceerd door het layer-2 netwerk BLAST. Een deel van de tokens werd verdeeld onder gebruikers, die direct profiteerde van een mooie koersstijging.
Succesvolle lancering BLAST op ETH blockchain
Het layer-2 netwerk op de ethereum (ETH) blockchain, genaamd BLAST, lanceerde recentelijk haar native token. Direct na de lancering ontvingen zo’n 17% van de in aanmerking komende gebruikers via een airdrop een deel van de tokens. Een fijne bijkomstigheid voor de gebruikers was die sterke stijging die de token vrij snel liet zien. In korte tijd steeg de koers namelijk met 40%. Hiermee is de lancering veel beter verlopen dan andere airdrops in de afgelopen weken.
Volgens het databedrijf Ambient Finance en het handelsplatform Aevo, startte de koers op het moment van lancering op een prijs van 2 dollarcent per token. Hiermee begon het marktkapitaal van de token op 2 miljard dollar. Sinds de lancering steeg de koers met meer dan 40% naar 0,0281 dollarcent.
Tijdens de airdrop werd 17% van de totale tokens voorraad verdeeld onder de gebruikers. Hiervan ging 7% naar gebruikers die het netwerk eind vorig jaar al steunden met een investering. Vervolgens ging nog een 7% naar gebruikers die mee hebben geholpen aan het bouwen van gedecentraliseerde applicaties op het nieuwe netwerk. En afsluitend werd ook nog eens 3% van de voorraad gegeven aan de Blur Foundation voor toekomstige airdrops voor haar community.
Hoge verwachtingen niet gehaald
Airdrops van grote tokens met veel verwachtingen liepen de afgelopen weken niet zo goed als BLAST. Geheel tegen de verwachtingen van handelaren in, daalde bijvoorbeeld zkSync (ZK) en LayerZero (ZRO) met respectievelijk 46% en 43%.
Ondanks de succesvolle lancering waren er op het social media platform X toch een paar gebruikers die op voorhand hogere verwachtingen hadden van de token. Zo liet onder andere Arthur Cheong, mede-oprichter van het crypto investeringsbedrijf DeFiance Capital, weten dat hij een marktkapitaal had verwacht dat dichter bij de 5 miljard dollar zou liggen.
Scammer actiever rond airdrop
Een negatieve bijkomstigheid van grote airdrops zijn de scammers. Vooral op het X-platform doen deze personen zich voor als bedrijven en vragen ze gebruikers hun wallets te linken om tokens te krijgen. Ook ditmaal wist de crypto beveiligingsservice Scam Sniffer een gebruiker te vinden die slachtoffer was geworden van een BLAST airdrop oplichter. Deze persoon heeft door de oplichtingspraktijken maar liefst 217.000 dollar verloren.
Het bericht Nieuwe crypto ontploft met 40% na airdrop van 2 miljard verscheen eerst op Crypto Insiders.