Nieuws over de Petro Token

De aankondiging dat Venezuela burgers de petro-token moeten gebruiken om paspoorten te betalen is ronduit verwarrend.

Tot nu toe is er nog steeds geen website die linkt naar de verkoop van de tokens. Vorige maand was er een aankondiging dat alle internationale commerciële transacties met de token gedaan moet worden, hoewel er nog steeds geen bewijs is van een token circulatie.

Sinds het begin van het jaar zijn er een aantal verwarrende aankondigingen van Maduro op het petro-token geweest, waarbij analisten erop wezen dat er in het begin van het jaar geen onafhankelijke audit is geweest.

Petro

Er zijn geen duidelijke details over hoe een land twee boekhoudeenheden kan hebben en hoe dat in de pas loopt met het beleid. Omdat de blockchain-technologie hoofdzakelijk werkt op een gedecentraliseerd grootboek.

In eerdere rapporten werd de petro gekoppeld aan 3600 soevereine bolivars of 60 US-dollar, wat in augustus de gemiddelde prijs van een vat olie was. Hoewel Maduro liet doorschemeren dat de petro beschikbaar zal zijn voor de handel op zes belangrijke cryptocurrency-uitwisselingen van 1 oktober, is dat niet gebeurd.

Zelfs het whitepaper met informatie over het token heeft verschillende wijzigingen ondergaan, waarbij de nieuwste versie blijkbaar plagieerde uit het Dash-whitepaper. Eerdere versies van de whitepaper beweerden dat de token zal worden gebouwd op het Ethereum-blockchain en de NEM-blockchain.