Jawel, Elon Musk komt weer vanonder z´n Tesla gekropen, na een inspectie of zo zeker, en debiteert de zoveelste ´mening´, het zoveelste ´plan´ over wel of geen steun aan bitcoin geven. Autobouwer blijf bij je leest aub, en laat de ernstige cryptobeleggers met rust, verder werken ja? Nou ja, persoonijk ben ik er niet rouwig om want dankzij hem (?) staat m´n wallet 7 procent hoger. Maar toch, wanneer gaat de markt dit soort aandachttrekkers, verslaafd aan ´kijk naar mij´, ´luister naar mij´, eindelijk links liggen?! Nou ja, for the record en voor wie het toch interesseert: eens de digitale munt ´groener´ wordt, i.e. op milieuvriendelijke wijze gemijnd wordt, gaat Elon ze als betaling voor zo´n auto opnieuw aanvaarden. Voor wat het waard is, want het is de man voornamelijk om gratis publiciteit te doen. Je naam of die van je bedrijf verbinden aan iets wat wereldwijd groeit in populariteit, staat hip en haalt nog vaak de media. Quod erat demonstrandum.
In het slop
Dit gezegd zijnde, de cryptomarkt zit al een poosje wat in het Engels dan heet ´in the doldrums´, in het slop. De oorzaken: genoemde autoconstructeur-visionair die wel en dan toch niet en dan weer wel misschien (?!) bitcoin accepteert als betaling. China dat de cryptomijnen provincie per provincie sluit. Verschillende nationale overheden die met strengere wetgeving zwaaien rondom bitcoin et al. Dus kunnen we elk beetje positief nieuws eigenlijk nog wel gebruiken.
Goed = positief
We zochten en vonden nog meer sprokkels goed nieuws voor u. Taproot is in the pocket! Daar is een consensus over gevonden tussen mijners wereldwijd. Het protocol van bitcoin wordt aanstaande november aangepast, voor de eerste keer in vier jaar, wat de munt goedkoper in het verhandelen moet maken en veiliger. Lean and mean, zoals dat heet. Met meer privacy en efficiëntie. In de VS in de staat New York sterft een anti-mijnen wetsvoorstel een stille dood. Verder blijft PlanB volledig achter de prognoses van zijn S2F Bitcoin Model staan. Nog dit jaar, 2021, zit er voor de bitcoinkoers $100.000 tot $288.000 in, zo toont hij aan. Al zal dat nog de nodige tijd en boterhammen kosten, met nog geen $40.000 per BTC. Aan de andere kant: bitcoin weet altijd wel te verrassen; in de hoogte (joepie!) en in de laagte (boeh! boeh!)…
Bitcoin please
Ondertussen worden er brieven geschreven naar alvast de overheden van Nigeria en Nieuw-Zeeland, vanwege groepen en lobby´s, met de vraag bitcoin te willen erkennen. Dit in navolging van het Midden-Amerikaanse El Salvador dat vorige week nog de munt als officieel betaalmiddel heeft erkend. Bitcoin nationaal gaat introduceren en gebruiken, en zelfs de munt mijnen op milieuvriendelijke wijze d.m.v. geo-thermische energie afgeleid van ´s lands vulkanen. Neen, dat is geen science-fiction.
Crypto engagement
State Street Corp., een van de grootste geldbeheerders ter wereld, engageert zich in cryptodiensten. State Street heeft $3,6 trillion – biljoen – dat het beheert, en houdt waarden voor andere institutionelen bij, verzorgt de administratie, voor wel, slik, $40 trillion. Kijk, dit is het soort nieuws; tastbaar, indrukwekkend en betekenisvol, dat er echt toe doet.
Revolutionair
Een nieuw onderdeel wordt opgericht, State Street Digital genaamd, met een staf van tussen 400 en 450 mannen en vrouwen. Niet dat de gigant zelf in digitale munten belegt, voorlopig, maar wel alle mogelijke diensten errond, voor de sector gaat aanbieden en verzorgen. Zoals het ontwikkelen van specifieke software en in het bijzonder voor institutionelen weer. Hoor maar eens wat het nieuwe hoofd van deze afdeling verklaart: ´“This technology is revolutionary and it will change the world,” said Nadine Chakar, the newly appointed head of State Street Digital, in an interview Friday. Blockchain “has been a solution looking for a problem for years now — but what you’re starting to see is it’s getting real. There’s real-use cases,” she said.´
All the money in the world
En nog: ´“You can tokenize a building – you can trade a fraction of it without selling a whole building,” Chakar said. There are “all new ways of unlocking liquidity,” she said, adding that State Street created the unit after the “intensity” of outreach from clients increased.´ Net daar gaat het om, beste lezer, beste lezeres: unlocking liquidity, liquiditeit vrijmaken. Niet toevallig ken ik zelfs een wat controversiële munt die net dit ambieert en meer nog. Een blockchain-met-digitale-munt die gaat voor ´all the money in the world´. Al het geld in de wereld ook dat vandaag nog vastzit in zogenaamde nostro vostro rekeningen – dat zijn letterlijk biljoenen dollar, yen, ponden etc. – vrijmaken. Dat is ook liquiditeit verschaffen. Of dit lukt is een ander paar mouwen, want het bedrijf krijgt behoorlijk wat wettelijke tegenwind. U kent haar vast ook hoor, de coin, ze staat in de top 10. Geen financieel advies, dat spreekt! Het gaat daarbij eveneens om tokenization. Van grondstoffen, vastgoed, aandelen, obligaties en zelfs, wie weet, alle derivaten, afgeleide financiële producten in de wereld…!
Tokenization
Waar de dame van State Street Digital specifiek op doelt is ook die zogenaamde tokenization. Dat in een token vervatten van een goed, een aandeel, grondstof – waarden – en in zijn geheel of in stukjes verhandelen. Over tokenization schreven we op Biflatie.nl reeds in augustus 2019 (!) en het betrof toen een primeur. Read all about it! Zowat alles wat los en vast zit kan in een token gevat worden, en dat is inderdaad ´revolutionair´ en ´de wereld veranderend´. Want het betekent dat het eigendomsrecht, het bezit, in principe in seconden over heel de wereld doorgegeven kan worden, tegen een fractie van een fiatmunt, via een blockchain. En ook dat is géén science fiction…
Hoe meer zielen hoe meer…
De Cryptonieuwsbrief is nog slechts een tiental abonnees verwijderd van de 4000! Vertel het uw familieleden, vrienden, kennissen en de plaatselijke nering zo u wilt, want de 4000ste gratis abonnee ontvangt 25 XRP als dank u! Ook meedingen naar nog eens 25 Ripple´tjes is nog heel de maand juni mogelijk. Die kunnen van u worden wanneer u de precieze datum voorspelt wanneer bitcoin opnieuw aan $50.000 staat. Meedingen is gratis en zonder enige verplichting, dat spreekt, door slechts een mailtje met uw naam en voorspelling te sturen naar prijsvraag@
De markt ondertussen…
De totale market cap, van alle digitale munten en tokens (10.413 and counting) krijgt er sinds afgelopen weekend 6,5 procent bij tot $1,639 trillion. Bitcoin zelf gaat er bijna 12 procent op vooruit tot $39.500 en kent vandaag een gewicht van 45 procent.
Morgen zijn we weer bij u terug met meer crypto/blockchain nieuws. Voor nu alvast een geweldige start van de (werk)week gewenst!
PS. Elke vrijdag zal collega Harm van Wijk in principe de Cryptonieuwsbrief verzorgen. Ondergetekende wordt al een dagje ouder en is eigenlijk aan het uitbollen wat werken betreft. Beetje tijd vrijmaken voor andere zaken in het leven heet dat. U kent vast het gezegde ´all work and no play makes Joost a dull boy´? Wel dit: zolang de cryptoboom duurt bent u nog niet van mij verlost, van maandag tot en met donderdag hoor!
(uit: Cryptonieuwsbrief.nl)
appeared first on Biflatie.