crypto stijgt

De ERC20-tokenstandaard op het Ethereum-netwerk is uitermate populair in de cryptomarkt en vormt de basis voor een groot aantal altcoins. Recentelijk is er echter een nieuwe, experimentele tokenstandaard ontwikkeld, genaamd ERC404.

De allereerste munt die gebruikmaakt van deze standaard, Pandora (PANDORA), heeft een opmerkelijke prijsstijging meegemaakt. Bij de aanvang van de handel in begin februari was Pandora ongeveer $1.500 waard.

Binnen enkele dagen steeg de koers explosief naar meer dan $32.000, een toename van circa 2.000%. De relatief hoge prijs van de munt kan worden toegeschreven aan de beperkte beschikbaarheid van slechts 8.000 munten, wat resulteerde in een marktwaarde van het project van meer dan $200 miljoen.

De spectaculaire prestatie van Pandora heeft snel de interesse gewekt van andere ontwikkelaars, wat heeft geleid tot de aankondiging van nieuwe munten op basis van de ERC404-standaard, zoals DeFrogs token en Floorswap.

Insta banner winactie

Innovaties door ERC404

De ontwikkelaars van Pandora hebben benadrukt dat de nieuwe ERC404-standaard technische mogelijkheden biedt die niet realiseerbaar zijn met de bestaande ERC20-standaard. Dit werd verder toegelicht via hun officiële account op socialmediaplatform X. In deze toelichting legden de ontwikkelaars van PANDORA uit dat dankzij de ERC404-standaard het mogelijk wordt om vernieuwende functies te integreren, gericht op gamification en interactie binnen de blockchain. Deze ontwikkeling opent nieuwe wegen voor het gebruik van tokens, waarbij gebruikerservaring en engagement centraal staan.

Experimentele fase

De ERC404-standaard is specifiek ontworpen om de ontwikkeling van de Non-Fungible Token (NFT) markt te bevorderen. Deze innovatie maakt het mogelijk voor meerdere wallets om gezamenlijk eigenaar te zijn van een enkele NFT, een concept bekend als ‘fractionalized NFT’. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor eigendomsdeling en investeringen in NFT’s, waardoor deze activa toegankelijker worden voor een breder publiek.

Ondanks de veelbelovende mogelijkheden, benadrukken de ontwikkelaars van ERC404 het experimentele karakter van deze standaard. Ontwikkelaar 0xacme heeft op GitHub gewezen op de voorzichtigheid die geboden is bij het gebruik van ERC404:

“Deze standaard is volledig experimenteel en niet geaudit. Hoewel we uitgebreide tests hebben uitgevoerd om de implementatie zo foutloos mogelijk te maken, blijft voorzichtigheid geboden bij het gebruik ervan.”

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Het bericht Onbekende cryptomunt stijgt plotseling met 2.000% verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!