Eerder was al op Crypto Insiders te lezen dat de bitcoin (BTC) voorraad van exchanges langzaam weer aan het opdrogen is. Eenzelfde trend is nu bij ethereum (ETH) te zien. De ethereum reserves van exchanges waren in 2,5 jaar niet zo klein. Wat zijn hier de mogelijke oorzaken van?
Dankzij blockchain-technologie kunnen onderzoekers interessante analyses uitvoeren, zoals hoeveel crypto waarheen stroomt. Ook kunnen bedrijven als CryptoQuant inschatten hoeveel van een bepaalde cryptocurrency alle exchanges bezitten. Dit kan een beeld geven van het gedrag van investeerders en de mogelijke effecten hiervan. CryptoQuant publiceerde gisteren de volgende grafiek op Twitter:
$ETH all exchanges reserve reaches a 2.5 year low
View charthttps://t.co/E9Wve6QBFU pic.twitter.com/1kHBvF1rH5
— CryptoQuant.com (@cryptoquant_com) July 5, 2021
Bij bitcoin is dus eenzelfde trend te zien, al kan men bij bitcoin eerder de conclusie trekken dat dit komt door investeerders die hun BTC van exchanges afhalen. De aanname is dat zij hun BTC vervolgens in een eigen wallet bewaren voor de lange termijn. Bij ethereum ligt dat echter net even anders, zo laat ook Willy Woo, een bekende on-chain analist, in reactie op de grafiek weten.
“2 belangrijke overwegingen bij het trekken van vraag-/aanbodoverwegingen uit deze trend:
1) De opkomst van ETH DeFi DEXen. Uniswap enz.
2) ETH-inzet”
2 key considerations when drawing demand/supply considerations from this trend:
1) The rise of ETH DeFi DEXes. Uniswap etc.
2) ETH staking
— Willy Woo (@woonomic) July 5, 2021
Ethereum kan namelijk buiten exchanges op veel manieren gebruikt worden. Zo kan ETH naar bijvoorbeeld gedecentraliseerde exchanges als Uniswap gestuurd worden. Tevens kunnen investeerders sinds vorig jaar ook hun ETH vastzetten in het ETH 2.0 contract. Hierin ontvangen zij een rendement over de vastgezette ETH. Een grote hoeveelheid ETH houders deze dit al. Er zit nu al meer dan 6 miljoen ETH in dit contract. Lees in dit artikel meer over ETH 2.0.
Kortom, het is aannemelijk dat een groot deel van de reserves van exchanges kleiner wordt door investeerders die ethereum kopen om deze vervolgens binnen decentralized finance (DeFi) in te zetten, of om te staken. Ondanks dat dit wellicht niet direct betekent dat de ETH voor de lange termijn wordt vastgehouden, is het desalniettemin een positief teken. De ethereum wordt namelijk ook daadwerkelijk gebruikt voor de vele gedecentraliseerde financiële producten die tegenwoordig bestaan.
The post Analyse: Ook ethereum (ETH) reserves exchanges nemen af, wat kan hierachter zitten?
appeared first on Crypto-Insiders.