PayPal crypto en bitcoin wallet “super app” is bijna af en lanceert binnenkort, zegt CEO

PayPal, de enorme online betalingsdienst, wil zijn populaire cryptocurrency wallet groots uitbreiden. Deze “super app” van PayPal is bijna af en komt binnenkort eraan, zegt CEO Dan Schulman tijdens een presentatie van de kwartaalcijfers op 28 juli:

Schulman meldt dat de onderliggende code van de super app af is en dat lancering van de nieuwe wallet ergens in de komende maanden zal zijn. Dat zal echter eerst alleen in de Verenigde Staten zijn, het is onduidelijk wanner Europa aan de beurt is.

De wallet, bedoeld voor crypto als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH), zal een aantal nieuwe functies bevatten. Dat zijn onder andere de mogelijkheid voor sparen met hoge renten, toegang tot directe stortingen, een berichtendienst om met elkaar te chatten en meer “extra crypto functionaliteiten.”

Schulman meldt daarnaast dat elke wallet “uniek” zal zijn en “aangedreven door geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning capaciteiten.” Het is echter onduidelijk wat deze extra functies zijn en wat AI toevoegt aan de super app.

Verder meldt PayPal in de presentatie dat de betalingsservice nu maar liefst 400 miljoen actieve gebruikers heeft en $311 miljard aan betalingen heeft verwerkt in het tweede kwartaal van 2021, een groei van maar liefst 40%.

Venmo, de mobiele betalingsdienst van PayPal, werkte in dezelfde periode $58 miljard aan betalingen en, een toename van 58% en zag een toename van 69% in de omzet. Venmo lanceerde in april dit jaar zijn crypto dienst.

PayPal kondigde twee weken geleden aan dat het bedrijf het bestedingslimiet op crypto van $20.000 per week naar $100.000 per week had verhoogd. Ook dat geldt vooralsnog alleen voor klanten in de VS.

The post Analyse: PayPal crypto en bitcoin wallet “super app” is bijna af en lanceert binnenkort, zegt CEO
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht