De bekende Nederlandse bitcoin (BTC) analist ‘PlanB’ heeft onlangs een nieuwe video uitgebracht waarin hij weer diep duikt in de huidige stand van zaken rondom BTC.

In deze video bespreekt hij natuurlijk de recente all-time high voor bitcoin, en de impact van de aanstaande bitcoin halving in april.

Deze analyse brengt interessante voorspellingen en inzichten aan het licht, vooral met betrekking tot de toekomstige prijsbewegingen van de bitcoin koers.

Bitcoin bereikt opvallend een nieuw record vóór de halving

PlanB begint zijn nieuwste analyse met het bespreken van de recente mijlpaal waarbij bitcoin een nieuw all-time high bereikte van $73.800.

Bitcoin bereikte dat record na een stijging van meer dan $10.000 in de eerste helft van maart, maar zit sindsdien enigszins vast.

Het opmerkelijk aan dit nieuwe record is dat het ditmaal bereikt is nog vóór de volgende halving. De halving is een evenement waarbij de uitgifte van nieuwe BTC wordt gehalveerd en historisch gezien aanzienlijke prijsstijgingen teweegbrengt.

Deze situatie is uniek, gezien het de eerste keer is dat bitcoin een nieuwe piek bereikt vóór de volgende halving, wat mogelijk wijst op een veranderende dynamiek in de cryptomarkt.

Bitcoin nog in 2024 naar $100.000 en hoger?

PlanB kijkt niet alleen naar wat april, maar ook naar de rest van het jaar. Volgens de analist is het onvermijdelijk dat bitcoin de $100.000 zal bereiken in 2024 en wellcht zelfs hoger kan klimmen.

Zijn prognose is gebaseerd op zowel de historische gegevens rondom halvings als het bekende stock-to-flow (S2F) model. Het model voorspelt zelfs een toename tot ongeveer $500.000 als het gemiddelde prijsniveau tijdens deze halving-periode.

Ook kijkt PlanB naar andere technische indicatoren, zoals de Relative Strength Index (RSI). De RSI staat momenteel op het hoogste niveau ooit vóór een halving. Dit zou kunnen wijzen op een breuk met het patroon van afnemende rendementen en een voortzetting van exponentiële groei.

Verder analiseert Plan Book de impact van markcycli en technische indicatoren zoals de 200-dagen moving average. Voor iedereen die geïnteresseerd is in de analyse en voorspellingen van PlanB, is het zeker aan te raden zijn video te bekijken: PlanB Bitcoin Prediction April 2024.

Het bericht PlanB deelt nieuwe bitcoin koersvoorspellingen voor april en voor 2024 verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!