Welk land volgt El Salvador om van bitcoin een wettelijk betaalmiddel te maken? Er zijn geruchten over Honduras, maar Maleisië ontpopt zich tot willig land om cryptocurrency te legaliseren.
Overweeg om crypto een wettig betaalmiddel te maken
Datuk Zahidi Zainul Abidin, de Maleisische vice-minister van het Ministerie van Communicatie en Multimedia, vertelde het parlement maandag dat het land zou moeten overwegen om cryptocurrency’s zoals bitcoin als wettig betaalmiddel aan te nemen.
Jeugd is dol op NFT
De reden? De vice-minister kijkt naar de toekomst en de jeugd. Door van cryptocurrency een wettig betaalmiddel te maken, wil hij de jonge generatie ondersteunen. Jonge Maleisiërs zijn actieve gebruikers van crypto en volgens Abidin zijn ze ook heel actief op beurzen voor non-fungible tokens (NFT).
“We hopen dat de regering dit zal toestaan en legaliseren, zodat we de acceptatie van cryptocurrency’s door jongeren kunnen vergroten.”
Toekomst van finance
Voor een politicus is dit ontzettend vooruitstrevend. Ga maar eens na, wanneer heb je een politicus zo concreet met oplossingen gehoord om de jongeren te helpen. Zahidi zei dat zijn Ministerie van Communicatie en Multimedia manieren zal onderzoeken om de betrokkenheid van jongeren bij digitale valuta te vergroten, aangezien dit de toekomst van finance is.
Centrale bank bepaalt
Hij erkent dat zijn ministerie alleen de wens kan uitspreken, maar dat de sleutels in handen zijn van de centrale bank en van de financiële waakhond.
“Al deze vallen onder de bevoegdheid van Bank Negara Malaysia en de Securities Commission.”
Zijn uitspraak kwam niet uit de lucht vallen. Gisteren zei Zahidi dit in de Dewan Rakyat in antwoord op een aanvullende vraag van Syed Ibrahim Syed Noh (andere politicus) over het standpunt van de regering over handel op NFT-platforms. De handel wordt namelijk steeds populairder, vooral onder de jongere generatie.
Onderzoek naar CBDC
Dit is de eerste keer dat naar buiten wordt getreden over cryptocurrency als wettig betaalmiddel in Maleisië. Eerder werd wel bekend dat Maleisië zich aansloot bij een studie voor digitale valuta van de centrale bank (CBDC) met de Bank for International Settlements, Singapore, Australië en Zuid-Afrika. Het doel is om real life grensoverschrijdende CBDC-transacties te testen.
Toestemming voor aandelentokens
Er is nog meer nieuws uit Maleisië. Fusang Corp., een in Maleisië gevestigde digitale effectenbeurs, heeft aangekondigd dat het de wettelijke goedkeuring heeft verkregen voor een beursgang (IPO) van zijn aandelentokens. Dit is enigszins vergelijkbaar mat BNB op de beurs van Binance, maar dan met goedkeuring van de wet.
Echte aandelencertificaten
De tokens vertegenwoordigen de aandelen van Fusang in digitale vorm, en zijn geregistreerd op een blockchain (van Ethereum) in plaats van in een traditioneel aandelenregister. Deze worden binnen een paar weken op de eigen Fusang Exchange worden genoteerd, vertelde Fusang-CEO Henry Chong. Terwijl andere bedrijven in het verleden security tokens hebben uitgegeven, wordt Fusang’s volgens Chong ’s werelds eerste IPO van volledig gereguleerde aandelentokens.
“Dit is geen token dat ergens is toegewezen aan een offline papieren share”, zei Chong. “Dit is geen afgeleide of iets dergelijks. Deze tokens zijn echt de aandelencertificaten en we geloven oprecht dat dit de toekomst is van de markt voor securitytokens.”
Opkomst van securitytokens
Dit is al jaren de belofte van securitytokens: dat aandelen van bedrijven met wettelijke en notariële toestemming worden omgezet in tokens. Investeerders hoeven zo niet meer via brokers of tussenpartijen te handelen in aandelen, maar kunnen dit doen via cryptobeurzen.
The post Politicus Maleisië wil jeugd helpen door cryptocurrency te legaliseren appeared first on BTC Direct | Nieuws.