Polygon verwachting, wat gaat de MATIC koers doen?

Dankzij Ethereum ziet de wereld van de cryptocurrency er voor altijd anders uit. Decentrale applicaties en de mogelijkheid voor ontwikkelaars om zelf projecten te beginnen zijn hiermee binnen handbereik gekomen. Toch heeft het nog behoorlijk wat punten waarop verbetering mogelijk is en wil Polygon (voorheen Matic Network) oplossen.

Dat is de reden dat we in dit artikel Polygon bekijken. We gaan in op de Matic koers en de Polygon verwachting voor de toekomst. We bekijken de technieken die het project gebruikt en de use-case waarmee ze het Ethereum netwerk willen verbeteren. Wat gaat de Polygon koers doen?

Wat is Polygon?

Op het Ethereum netwerk kunnen smart contracts en Dapps gemaakt worden. Het netwerk zelf werkt uitstekend, alleen zijn er een paar problemen waar Ethereum mee zit. Een van die problemen is schaalbaarheid. Dit is niet alleen voor Ethereum een probleem. Veel blockchains hebben last van schaalbaarheidsproblemen.

Polygon is in het leven geroepen om dit probleem op te lossen. Er worden dagelijks Dapps gemaakt op Ethereum en dit zorgt ervoor dat er meer transacties verwerkt worden. Als Polygon inderdaad de oplossing heeft voor dit probleem, dan zal de MATIC verwachting omhoog schieten. Maar goed, wat voor oplossing biedt MATIC?

De oplossing is een iets andere versie van het Plasma Framework. Dit Framework zorgt voor snellere transacties en ook nog eens goedkoper. Bovendien zorgt deze techniek ervoor dat verschillende projecten op Ethereum met elkaar in verbinding gebracht kunnen worden.

Het Plasma Framework werkt met de zogenoemde child chains. Deze chains draaien naast de blockchain van Ethereum en kunnen transacties overnemen waardoor het Ethereum netwerk niet overvol raakt. De transacties op de child chains worden goedgekeurd door de blockchain van Ethereum waardoor het alsnog beveiligd is.

Uiteindelijk zorgt schaalbaarheid voor het mogelijk maken van massa adoptie. Wordt Polygon de grote speler op dit gebied dan kan dit goed uitpakken voor de Polygon (matic) verwachting. Belangrijke eigenschappen zijn:

 • One-click opstarten van vooringestelde blockchain netwerken
 • Groeiende set van modules voor ontwikkelaars
 • Security as a service
 • Protocol voor de communicatie met verschillende blockchains binnen Ethereum
 • Adaptor module voor communicatie met bestaande blockchains

Met Polygon MATIC kan ieder project haar eigen toegewijde en geoptimaliseerde versie op Ethereum hebben. Hiermee wordt het beste van beide werelden bewerkstelligd. De volledige eigen beschikking over een blockchain (soeverein, flexibel & zelf te ontwikkelen) in combinatie met Ethereum (veilig, interoperabel en bekend).

Wat doet de Polygon koers?

Polygon (voorheen Matic Network) is tot stand gekomen vanuit een ICO gehouden in april 2019. De token sale was erg succesvol en 100% van de gehoopte opbrengst werd opgehaald. In totaal was dit $ 5,6 miljoen. Beleggers konden tijdens deze sale één MATIC coin kopen voor $ 0,00263. De actuele Polygon koers is $ 2.34.

De token sale werd gehouden op de Binance Launchpad. In totaal is hier 19% van de totale supply verkocht via een lotingssysteem. De winnaars van de loterij konden per gewonnen lot maximaal $ 300 aan MATIC crypto kopen.

Als we de koers erbij pakken op coinmarketcap zien we dat de eerste notering eind april 2019 was. Beleggers konden de token toen kopen voor $ 0,0035 per stuk. Lang heeft de koers zijwaarts bewogen tot de bull mark in 2021. Toen zagen we voor het eerst een stijging, en wat voor een.

De Polygon All Time High staat op een waarde van $ 2.92 (December 27, 2021). Het is in totaal 17 dagen geleden dat deze koers bereikt werd. Het project heeft een market cap van in totaal $ 16,100,671,266 en staat daarmee op plaats 14 van grootste crypto projecten.

Door deze koers data goed in de gaten te houden ontdek je snel trends in de MATIC koers. Door dit als eerste te zien ben je de meeste beleggers voor en kun je dus ook het meeste profiteren van koers schommelingen. Hieronder vind je daarom de Polygon koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Polygon verwachting 2022 – 2027?

Polygon wil naast het schaalbaarheidsprobleem op Ethereum ook een ander probleem oplossen, namelijk de gebruiksvriendelijkheid. Blockchain staat hier (nog) niet bekend om. Veel mensen begrijpen het nog niet waardoor ze niet zo snel een Dapp zullen maken.

Het klinkt allemaal als een ver-van-mijn-bed-show, maar daar wil Polygon (MATIC) verandering in brengen. Wanneer iemand een Dapp op het Ethereum netwerk wil maken kunnen ze gebruikmaken van MATIC. Niet alleen voor snelle transacties, maar ook voor een betaalservice, games en een leenservice.

De betaalservice van MATIC zorgt ervoor dat bedrijven kunnen betalen met cryptovaluta en deze valuta kunnen ontvangen. Hiervoor hebben ze een API gebouwd waardoor jij geen eigen service hoeft te maken. Dit is een mooie eerste stap richting een gebruiksvriendelijke blockchain voor bedrijven.

Games op de blockchain krijgen een hele nieuwe dimensie. MATIC zorgt ervoor dat er games gebouwd kunnen worden op hun netwerk. Spelers kunnen dan wapens en andere in-game artikelen verhandelen. Het mooie hieraan is dat je in theorie bijvoorbeeld Cristiano Ronaldo uit FIFA kan ruilen voor een World of Warcraft karakter.

Alle functies van de MATIC Polygon crypto zijn bedacht door Jaynti Kanani, Sandeep Nailwal en Anurag Arjun. Dit zijn de CEO’s van MATIC. Samen met negen andere werknemers streven ze naar massa adoptie en een wereld die draait op Blockchain.

De focus ligt op het schaalbaarheidsprobleem, maar MATIC heeft dus meer te bieden dan alleen de oplossing voor dit probleem. Wanneer het hun lukt om dit probleem op te lossen en bedrijven zien de andere voordelen die MATIC met zich meebrengt op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, dan zal dit erg gunstig zijn voor de MATIC koers en leidt dit tot een hoge Polygon koers verwachting.

Als we kijken naar de Polygon verwachting voor 2022 dan geldt hiervoor zoals bij de meeste andere crypto projecten dat het een te korte termijn is. Het mag duidelijk zijn dat het project populair is en een behoorlijke groei heeft doorgemaakt. Toch kunnen plotselinge gebeurtenissen in de crypto markt of rondom het Polygon nieuws hier verandering in brengen.

Wat betreft de Polygon verwachting voor 2027 is de verwachting zeer positief. Sinds de bull markt van 2021 lijkt de koers alleen maar omhoog te gaan. Nu is dit geen garantie voor de toekomst, maar het geeft wel aan dat er goede dingen gebeuren bij het project.

Dit samen met de positieve verwachtingen voor de crypto markt in z’n algemeen scheppen hoge verwachtingen. Het zal niet de eerste keer zijn dat de koers hard stijgt. Zo ging de Polygon koers begin 2021 binnen 6 maanden met 13.530% (!) omhoog.

* Currency in USD
Historical Price for Polygon
Date Open Close High Low Volume

Wat is het nut van de MATIC coin?

De MATIC coin is de native currency op het netwerk. Het is gemaakt om te functioneren als de valuta die het netwerk vooruit moet stuwen. De MATIC crypto wordt o.a. gebruikt om de transactiekosten mee te betalen. Daarnaast kunnen beleggers de token staken om zo bij te dragen aan de veiligheid van het netwerk. Dit komt neer op gemiddeld zo’n 0,52% rente per jaar.

Een andere belangrijke use-case en wellicht de reden dat je op deze pagina terecht gekomen bent is de waarde van de Polygon coin als belegging. Voor je keuze is de schaarste van de token belangrijk. Dit kun je bekijken door de huidige supply (6,872,890,164 MATIC) te vergelijken met de maximale supply (10,000,000,000 MATIC).

In de afgelopen 24 uur was het koersverschil 0.05% en in de laatste zeven dagen was dit -1.34%. Door deze data goed in de gaten te houden ben je het grootste gedeelte van de investeerders voor die hun beleggingen enkel baseren op de mening van Youtubers en andere influencers.

Waar Polygon kopen?

Ben je geïnteresseerd in het project en wil je Polygon kopen? Dan kun je dit doen op enkele van de bekendste exchanges ter wereld. Bitvavo is naar mijn idee de meest geschikte exchange. Je kunt hier eenvoudig geld storten met euro en ook je winst direct weer op je bankrekening laten storten. Heb je hier nog geen account? Maak dan een gratis account aan en ontvang direct een welkomstbonus van € 1000 aan handelskosten cadeau.

 1. Geld storten met iDEAL
 2. Omzetten naar je gewenste crypto
 3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Het laatste Polygon nieuws

We hebben op deze pagina hopelijk veel nuttige dingen besproken die je helpen bij je onderzoek naar de potentie van MATIC. Een andere onmisbare factor om de toekomstige waarde van de Polygon coin te bepalen is het laatste Polygon nieuws. Door dit op de voet te volgen zie je belangrijke gebeurtenissen als eerst voorbij komen.

Juist met dit soort gebeurtenissen kun je een grote slag slaan. Door het nieuws direct van de bron te volgen en niet eerst te wachten op YouTubevideo’s ben je namelijk de meute voor. Een goede bron van informatie is bijvoorbeeld het officiële Twitteraccount. Hier vind je de laatste ontwikkelingen rondom de Polygon crypto en mogelijke factoren die van invloed zijn op de koers.

Het artikel Polygon verwachting, wat gaat de MATIC koers doen? verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht