Nayib Bukele, de president van El Salvador en bekend voorstander van Bitcoin (BTC), heeft een voorstel ingediend voor de oprichting van een ‘Bank voor Privé-investeringen’ (BPI). Deze bank is bedoeld om zowel Bitcoin als andere buitenlandse investeerders aan te trekken.

Volgens de Salvadoraanse ambassadeur in de Verenigde Staten, Milena Mayorga, die het plan op 14 juni aankondigde, zal de BPI, indien goedgekeurd, een breed scala aan financiële diensten bieden met minder restricties dan traditionele banken.

Flexibele bankregulering en economische groei

Het voorstel volgt kort na de inauguratie van Bukele voor een tweede ambtstermijn van vijf jaar na een overweldigende verkiezingsoverwinning in februari. Max Keiser, een senior Bitcoin-adviseur voor Bukele, benadrukte ook de steun voor het initiatief. Hij citeerde de voorspelling van Cathie Wood, CEO van Ark Invest, dat het bbp van El Salvador in de komende vijf jaar mogelijk vertienvoudigd kan worden.

Volgens een rapport van El Mundo zal de BPI niet onderworpen zijn aan dezelfde strenge reguleringen als traditionele banken. Dit omvat minder beperkingen voor samenwerkingen met overzeese banken of financiële instellingen die gelinkt zijn aan aandeelhouders. Ook zullen beperkingen op leningen worden opgeheven, wat meer flexibiliteit biedt voor het verlenen van krediet en het nemen van risico’s.

el salvador bitcoin bank
Bron: Milena Mayorga op X.

Vereisten en toekomstige goedkeuring

Voor de oprichting van een BPI is een minimum aandelenkapitaal van $50 miljoen vereist en moeten er ten minste twee aandeelhouders zijn, die ook buitenlanders kunnen zijn. Deze nieuwe banken kunnen opereren in elke wettige munteenheid, waaronder de Amerikaanse dollar en Bitcoin, en kunnen goedkeuring zoeken om digitale activa- en Bitcoin-dienstverleners te worden.

María Luisa Hayem, de minister van Economie van El Salvador, heeft de hervorming voorgesteld aan de Commissie voor Technologie, Toerisme en Investeringen onder leiding van Bukele. De hervorming is echter nog niet goedgekeurd. De wetgevers hebben nog niet besloten functionarissen te raadplegen over de doelstellingen van het project, noch hebben ze het in de commissie ter stemming gebracht.

Als deze privé-investeringsbanken worden goedgekeurd, kunnen ze aanzienlijk bijdragen aan de economische groei van El Salvador en de positie van het land als een Bitcoin-vriendelijke natie verder versterken.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post President Bukele stelt innovatieve Bitcoin Bank voor om economie van El Salvador te stimuleren appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!