CryptoNigeria

In een recente oproep aan de Nigeriaanse regering heeft Nathaniel Luz, mede-oprichter en hoofdmarketing van Flincap, een lokale crypto-over-de-toonbank (OTC) uitwisseling, benadrukt dat de overheid duidelijkheid moet verschaffen over haar houding ten aanzien van de cryptosector.

Deze oproep komt te midden van verwarring onder lokale cryptogebruikers die melden dat ze geen toegang kunnen krijgen tot websites van verschillende crypto-exchanges, waaronder Binance en OctaFX, via traditionele telecomproviders. Dit probleem, dat op 21 februari aan het licht kwam, heeft geleid tot speculaties over een mogelijke overheidsmaatregel tegen cryptoplatforms.

Bezorgdheid geuit

Luz uitte zijn bezorgdheid over de schijnbare onverschilligheid van de Nigeriaanse regering ten opzichte van de crypto-gemeenschap. Hij wees erop dat de regering de OTC-handelaren de schuld geeft van de huidige wisselkoersproblemen van de Nigeriaanse naira, die momenteel staat op 1.800 naira voor $1. De regering beweert dat de handel in Tether voor naira op de peer-to-peer (P2P) markt bijdraagt aan deze wisselkoersissues.

Volgens Luz is het onterecht om de OTC-handelaren de schuld te geven van de waardevermindering van de naira. Hij stelt dat de economische problemen en de devaluatie van de naira niet direct verbonden zijn met de activiteiten van de crypto-industrie. Hij benadrukt dat de problematiek rondom de naira voortkomt uit diverse factoren zoals een overvloed aan naira in omloop, een tekort aan Amerikaanse dollars, een hoge afhankelijkheid van import, emigratie en onzekerheid over euro-obligatiebetalingen, en niet uit de handelsactiviteiten binnen de crypto-sector.

Crypto-verbod is onlangs opgeheven

In december 2023 heeft de Nigeriaanse regering een in 2021 ingesteld verbod op crypto, opgelegd door de Securities and Exchange Commission van het land en de Centrale Bank van Nigeria, opgeheven. Dit maakte het voor crypto-exchanges mogelijk om licenties aan te vragen binnen Nigeria. Desondanks worstelen veel crypto-startups nog steeds met het voldoen aan de vereisten voor een licentie, waaronder een kapitaalstorting van 500 miljoen naira ($340.000) en een aanvraagkosten van 30 miljoen naira ($20.000).

Luz suggereert dat de Nigeriaanse regering zich beter kan concentreren op het verbeteren van de licentieprocedures voor lokale uitwisselingen dan de crypto-sector de schuld te geven van de valutaproblemen. Nigeria staat momenteel bekend als de grootste P2P-markt ter wereld, een status die het verwierf nadat de Centrale Bank van Nigeria in 2021 financiële instellingen verbood om in crypto te handelen.

Het bericht Problemen rondom de toegang tot cryptovaluta roepen vragen op over de regelgevings-intenties van Nigeria verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!