Putin is tegen bitcoin verbod: ‘we lopen voorop met mining’

Putin is tegen bitcoin verbod: 'we lopen voor met mining'

Vorige week kondigde de Centrale Bank van Rusland aan dat ze bitcoin (BTC) en cryptocurrencies wil verbieden. Vladimir Putin, president van Rusland, is het hier echter niet mee eens en spreekt zich uit tegen het besluit van de Centrale Bank. Putin wijst hierbij onder andere naar de voorsprong die Rusland heeft met bitcoin mining.

De Russische Centrale Bank kwam vorige week met een rapport aanzetten waarbij ze tot de conclusie kwamen dat bitcoin verboden moet worden in Rusland. De hoge volatiliteit en de aanwezigheid van cryptocurrencies in het illegale circuit zijn de voornaamste redenen. President Putin is het hier echter niet volledig mee eens, liet hij in een videoconferentie weten. Hij erkent de risico’s die bitcoin met zich meebrengt. Zo zegt hij dat de volatiliteit gevaarlijk kan zijn voor de Russische burgers. Toch ziet Putin wel degelijk ook de voordelen van cryptocurrencies. Hij verzoekt de Centrale Bank dan ook om voordelen die Rusland heeft niet zomaar te verwaarlozen.

“We hebben hier ook bepaalde concurrentievoordelen, vooral in het zogenaamde crypto mining. Ik bedoel het overschot aan elektriciteit en de goed opgeleide teams die in het land aanwezig zijn.”

Rusland is na het de Verenigde Staten en Kazachstan het land met de de meeste bitcoin hash rate. Kazachstan heeft echter te maken met onrust en energietekorten, waardoor andere landen kansen zien. Wellicht kan Rusland het buurland op termijn ook inhalen, mits er geen bitcoin verbod komt.

Bitcoin regulatie

Overigens is Vladimir Putin niet de enige die zich uitsprak tegen een volledig crypto verbod. Ivan Chebeskov, vertegenwoordiger van het Russische Ministerie van Financiën pleitte eerder al voor bitcoin regulatie. Chebeskov zegt dat high tech technologieën, als crypto, het land niet moeten verlaten, maar juist verder ontwikkeld moeten worden. Om die reden zal het Ministerie van Financiën binnenkort met een nieuw wetsvoorstel wat betreft crypto komen. Bovendien gaf hij aan dat de Centrale Bank niet de partij is die mag beslissen wat wel en niet verboden kan worden.

The post Analyse: Putin is tegen bitcoin verbod: ‘we lopen voorop met mining’
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht