We maken tegenwoordig steeds meer gebruik van social media. Platformen als Facebook, Twitter, Reddit en Instagram zijn eigenlijk niet meer weg te denken. Het is de manier waarop veel mensen hun informatie krijgen, in contact blijven met vrienden en waarop ze hun vrije- of werktijd doorbrengen. Precies op deze markt richt Reddcoin zich.

In dit artikel gaan we het daarom hebben over Reddcoin. We bekijken de use-case en de gebruikte technieken. Daarnaast gaan we in op de Reddcoin verwachting en de RDD coin. Hiermee hoop ik je een beter beeld te geven over het project en de potentie voor de toekomst.

Wat is Reddcoin?

Reddcoin is een cryptocurrency dat zich richt op de markt van sociale media. Social media is overal ter wereld en het aantal gebruikers blijven groeien. Het project biedt deze gebruikers de mogelijkheid om andere gebruikers een soort fooi te geven. Ze maken het mogelijk om je favoriete contentmaker te belonen met Reddcoin.

Zo’n contentbeheerder hoeft niet per se iemand te zijn die fulltime bezig is met het streamen van games. Het kan net zo goed iemand zijn die op Facebook een reactie plaatst onder een bericht. Wanneer jij zijn bijdrage goed vindt dan kan je hem RDD coin geven.

Het komt erop neer dat Reddcoin een peer to peer betaalsysteem is dat geïntegreerd is in socialmediaplatformen. De RDD tokens die iemand heeft gekregen op het platform kunnen worden uitgegeven aan producten, maar ze kunnen ook omgezet worden in harde euro’s.

Reddcoin wordt ook wel de social currency genoemd. Naast dat je deze coin op een cryptocurrency exchange kan kopen kan je ze ook ‘minten’. Het idee van minten is dat jij RDD coins in een wallet stopt die geschikt is voor minten. Hoe meer coins je op die wallet hebt staan hoe meer je krijgt.

Dit mechanisme noemt met bij het project Proof of Stake Velocity (PoSV). Je kunt het wel vergelijken met het ‘standaard’ Proof of Stake, alleen weegt hierbij de mate waarin je actief bent op het netwerk mee in je beloning. Hoe meer RDD coin en hoe actiever je bent, hoe hoger je beloning.

De RDD koers wordt mede bepaald door het aantal gebruikers. Hoe meer gebruikers RDD coins uitgeven op social media hoe meer mensen er bekend mee raken. Het is dus onvoordelig om al je RDD coins in je wallet te laten voor het minten.

Dit heeft Reddcoin opgelost door minters minder RDD tokens te geven naarmate ze deze langer in hun wallet houden.

Het project opereert in een alsmaar groeiende markt. Het betaalsysteem kent geen transactiekosten en moet ervoor zorgen dat ze meer gebruikers krijgen en dat ze geaccepteerd worden door meer sociale media.

Wat doet de Reddcoin koers?

De Reddcoin koers bestaat al een behoorlijke tijd en is tot stand gekomen vanuit een Initial Public Coin Offering (IPCO). Tijdens deze token sale is er ruim 168 bitcoin opgehaald (destijds met een waarde van in totaal $ 100.000). Er deden 386 mensen mee aan deze sale. Beleggers konden ongeveer 1 RDD coin kopen voor $ 0,00001834. De actuele Reddcoin koers is $ 0.000421.

Zoals ik eerder ook al aangaf bestaat Reddcoin al even. De eerste keer dat we de RDD koers terug vinden op coinmarketcap is op 15 februari 2014. De koers was destijds $ 0,000027. We zien heel duidelijk dat de koers in een bear markt rustig beweegt en de smaak te pakken krijgt in een bull markt. De eerste keer dat we dat gezien hebben was in 2018. Toen ging de koers binnen enkele maanden met 2000% omhoog.

We vinden Reddcoin op dit moment terug op plek 765 van coinmarketcap. Het heeft een market cap van $ 13,057,365 en in de afgelopen 24 uur was het koersverschil 13.59%. De Reddcoin All Time High staat op een waarde van $ 0.030565 (January 6, 2018). Het is in inmiddels 1634 dagen geleden dat deze koers bereikt werd.

In noem je deze koersdata omdat je hiermee een voordeel kunt behalen ten opzichte van andere beleggers. De meesten maken hun keuzes namelijk enkel en alleen aan de hand van hype. Ze kijken YouTube video’s en volgen (vaak blind) crypto goeroes. Het is veel verstandiger om zelf een mening te vormen en met de informatie op deze pagina hoop ik je daarmee te helpen. Hieronder vind je daarom de Reddcoin koersgrafiek.

  • Zoom
  • Hour
  • Day
  • Week
  • Month
  • Year
  • All Time
  • Type
  • Line Chart
  • Candlestick

Wat is de Reddcoin verwachting 2022 – 2027?

Het is lastig om een exacte Reddcoin koers verwachting te schetsen, helemaal voor de korte termijn. Ook is het veel beter om een eigen mening te vormen over het project in plaats van blind te vertrouwen op dergelijke uitspraken. Hiervoor kunnen we o.a. kijken naar de use-case en de markt waarin Reddcoin aan het werk is.

Wat betreft de use-case zit het wel goed. Online gaat het er steeds meer naartoe dat we dingen samen doen. We communiceren veel met elkaar, we lezen elkaars berichten en maken zelf video’s om dit te delen met wie het maar interessant vindt.

Het is dan ook een logische stap dat we elkaar hier ook voor kunnen belonen als we iets waarderen. Je kunt het ook wel zien als een soort ‘Like’ knop, maar dan met een kleine beloning. Het is een mooi idee dat gebruikers van bijvoorbeeld Facebook en Reddcoin een beloning kunnen krijgen voor het delen van en reageren op berichten. Dit zorgt voor goede content op het platform. Wel zo prettig, want het is een plek waar veel van ons uren per dag doorbrengen.

De markt waarin Reddcoin actief is is een grote. Social media wordt steeds belangrijker in ons leven. Het is dan ook een simpele rekensom dat als Reddcoin dé coin wordt die gebruikt gaat worden voor dergelijke toepassingen geen enkele RDD voorspelling te hoog is.

Reddcoin heeft een sterke community opgebouwd. Op Facebook en Twitter zijn ze erg actief en hebben ze veel volgers. Op Twitter hebben ze bijna 70.000+ abonnees en op Facebook meer dan 25.000+ volgers. Deze community denkt mee en levert kritiek waar nodig. Een actieve achterban op sociale media is voor deze social currency natuurlijk goed.

Om de koers van Reddcoin te zien stijgen moeten
ze wel meer gebruikers krijgen. Helaas hangt dit voor een groot deel af van de
acceptatie van sociale media. Als dit eenmaal gebeurt dan kan het heel hard
gaan met de RDD koers, maar hierin staan ze wel voor een uitdaging.

Het betalingssysteem van Reddcoin is al wel goedgekeurd door Twitter, Reddit, Twitch en Justin.tv. De twee grote jongens (Facebook en Instagram) binnen de socialmedia wereld hebben nog niet toegegeven. Dit zou een groot verschil maken voor de RDD koers verwachting.

Daarnaast is een actieve achterban waarschijnlijk de reden dat we de Reddcoin koers af en toe enorm zien stijgen. Veel mensen staan achter het project en doen er alles aan om het onder de aandacht te brengen. Deze punten zijn zeer positief.

Als we naar de Reddcoin verwachting voor 2022 is hier lastig wat over te zeggen. Op de korte termijn zijn er veel factoren die invloed kunnen hebben op de Reddcoin koers. Dingen als hype, een negatief sentiment op de crypto markt of gewoon tijdelijke desinteresse bijvoorbeeld.

Wat betreft de Reddcoin verwachting voor 2022 – 2027 ligt dit al anders. Het project bestaat al sinds 2014 en doet nog steeds mee. Dit samen met de grote achterban en de gigantische markt waarin het opereert kan de toekomstige Reddcoin waarde wel eens veel hoger uitvallen in een bull markt. Prijzen die met 100% of zelfs 2000% over de kop gaan zijn niet uniek zoals we eerder al zagen.

Of de RDD coin deze verwachtingen waar weet te maken blijft afwachten, maar het is zeker goed om in de gaten te houden.

* Currency in USD
Historical Price for Reddcoin
Date Open Close High Low Volume

Wat is het nut van de RDD coin?

Naast de use-case en de markt waar binnen het project aan het werk is kunnen we ook nog naar de RDD coin kijken. Dit is de token die gebruikt wordt op het netwerk om mensen een fooi te geven. Hoe meer de token gebuikt wordt, hoe beter dit zal zijn voor de toekomstige waarde.

De RDD token is de token op het netwerk en staan centraal. Naast de fooi kun je als belegger de token ook nog gebruiken om te minen door middel van het Proof of stake Velocity. Met genoeg tokens kun je zo een passief inkomen opbouwen.

Tot slot is de schaarste doorslaggevend. Dit kun je bekijken door de huidige supply (31,052,893,948 RDD) te vergelijken met de maximale supply (0 RDD. Hoe meer tokens er al zijn uitgegeven, hoe beter dit zal zijn voor de toekomstige waarde van de RDD coin. Hiermee moeten we wel opmerken dat Reddcoin een jaarlijkse supply heeft van 5% nieuwe tokens.

Ook willen we graag nog benadrukken dat er op het internet talloze prijs voorspellingen te vinden zijn. Neem deze vooral met een korrel zou. Je doet er veel beter aan om een eigen mening te vormen door o.a. de koersdata en de RDD coin data onder de loep te nemen.

Hou je deze voor een langere periode in de gaten? Dan kun je trends ontdekken en hiervan profiteren. Je ziet deze als een van de eerste omdat je niet enkel en alleen let op de hype berichten, maar daadwerkelijk met de coin zelf bezig bent.

Waar Reddcoin kopen

Heb je nu besloten dat je het een interessant project vindt en wil je Reddcoin kopen? Dan kun je dit doen op de grootste exchange van Nederland, Bitvavo. Je betaalt hier de minste handelskosten en kunt bovendien profiteren van een welkomstbonus als je je vandaag nog inschrijft.

Geschikte exchanges Voordelen Rating Beginnen met traden
Bitvavo (☝ Onze aanrader) Onze aanrader en beste keuze in NL. De beste handelskosten en eenvoudig in gebruik 4,2/5 Naar exchange
Coinmerce Eenvoudige interface & staking 4,1/5 Naar exchange
Binance Grootste exchange ter wereld 2/5 Naar exchange

Het laatste Reddcoin nieuws

Het mag duidelijk zijn dat Reddcoin een interessant project is. Toch moet je niet zomaar iedere voorspelling op het internet aannemen als de waarheid. Veel mensen hebben namelijk niet het beste met je voor en willen gewoon hun eigen investering zien stijgen door nieuwe mensen de markt in te krijgen. Veel beter kun je het laatste Reddcoin nieuws volgen en dit combineren met de data op deze pagina.

De Reddcoin verwachting, coin data en het Reddcoin nieuws samen zorgen voor een duidelijk beeld over het project en de toekomst. Nieuwe samenwerkingen, maar ook anders nieuws (zowel positief als negatief) vind je op het twitteraccount van Reddcoin. Door dit regelmatig te checken ben je de meute voor en daar is het echte geld mee te verdienen.

Het artikel Reddcoin verwachting, wat gaat de Reddcoin crypto doen? verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!