Rio de Janeiro gaat 1% van schatkist in bitcoin investeren

De burgemeester van de Braziliaanse stad Rio de Janeiro, Eduardo Paes, heeft onlangs bekend gemaakt dat hij van plan is om 1% van de schatkist van de stad te gebruiken om te investeren in bitcoin (BTC). Met deze stap zal Rio de Janeiro een van de eerste reusachtige steden ter wereld worden die de cryptocurrency koopt als een oppotmiddel.

Burgemeester Eduardo Paes

Eduardo Paes maakte zijn plannen bekend tijdens de Rio Innovation Week, een evenement dat in het teken staat van innovatie in de Braziliaanse stad. Tijdens het evenement hield Paes een lecture samen met de burgemeester van Miami, Francis Suarez. 

“We gaan Crypto Rio lanceren en 1% van de kas in bitcoin investeren.”

De burgemeester van Miami is eveneens een uitgesproken voorstander van bitcoin en alles wat met cryptocurrencies te maken heeft. Miami heeft al langere tijd het plan om de crypto hoofdstad van de Verenigde Staten te worden.

Eduardo Paes hoopt met zijn plannen iets vergelijkbaars te bewerkstelligen. Hij hoopt dat in de toekomst Rio de Janeiro het centrum van crypto in Zuid-Amerika kan worden en een globale hub voor digitale activa.

“Rio heeft alles wat er nodig is om de tech hoofdstad van Zuid-Amerika te worden. Evenementen zoals de Rio Innovation Week zorgen ervoor dat het imago van de stad wordt verbeterd als de perfecte plaats om te werken, te leven en om te innoveren.”

Bitcoin adoptie

Deze mogelijk ontwikkeling is gigantische stap in de richting van vergaande bitcoin adoptie. Rio de Janeiro is namelijk een reusachtige stad met flink wat economische macht. Het is een belangrijke financiële motor van Brazilië en een van de grootste steden van het continent. 

Uiteraard moet dit plan nog daadwerkelijk tot uitvoering komen voordat we kunnen spreken van een succesverhaal, maar het laat zien dat er nog altijd overheidsinstanties bereid zijn om bitcoin en andere cryptocurrencies te omarmen.

The post Analyse: Rio de Janeiro gaat 1% van schatkist in bitcoin investeren
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht