Ripple: “76% van alle instituties gebruikt crypto in 2025”

Een nieuw onderzoek van Ripple (XRP) heeft zich gebogen over de alsmaar vorderende adoptie van cryptocurrencies in de wereld. Het rapport stelt dat over slechts een paar jaar al een overgrote meerderheid van alle financiële instituties crypto zal gebruiken bij betalingen.

Ripple onderzoek

In het onderzoek is Ripple er naar eigen zeggen achter gekomen dat driekwart van alle financiële instituties van plan is om op relatief korte termijn gebruik te gaan maken van cryptocurrencies als betaalmiddel. Dat zou volgens Ripple betekenen dat in 2025 zeker 76% van al deze instituties het gebruik van cryptovaluta heeft omarmd.

De belangrijkste reden om crypto betalingen te overwegen is volgens Ripple het feit dat de crypto industrie steeds volwassener wordt. Cryptocurrencies worden steeds minder gezien als het ‘Wilde Westen’ en steeds meer als volwaardige nieuwe industrie. Dat betekent dat ook steeds meer bedrijven en instituties bereid zullen zijn om gebruik te maken van blockchain technologie.

Crypto als betaalmiddel

Vooral het gebruik van cryptocurrencies als betaalmiddel trekt de aandacht van een meerderheid van alle financiële instanties, zegt Ripple. Op de tweede plek staat het gebruik van cryptomunten als investering.

Ripple vroeg ook specifiek naar de voordelen waarom deze instanties cryptocurrencies willen gebruiken. De meest voorkomende reden is dat crypto meer mensen toegang geeft tot meer financiële diensten, zegt 42% van de financiële instellingen en 41% van de ondernemingen. Ook als indekking tegen de torenhoge inflatie werd vaak benoemd

Op de vraag wat volgens hen de belangrijkste voordelen zijn van het gebruik van crypto voor betalingen zijn, gaven de financiële instellingen aan dat vooral gegevensbeveiliging en privacy belangrijke factoren zijn.

Daarnaast gaf ook 65% van de ondervraagden aan dat zij cryptocurrencies zouden kopen bij banken als zij de mogelijkheid krijgen om dat te doen. Slechts 17% gaf aan dat zij banken niet genoeg vertrouwen om hier verschillende cryptocurrencies aan te schaffen in de toekomst.

The post Analyse: Ripple: “76% van alle instituties gebruikt crypto in 2025”
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht