Matthew Mellon, erfgenaam van de beroemde Mellon Bank-familie, leidde een leven dat zowel gefascineerd als verbaasd heeft. Zijn reis van het beheren van een familie-erfenis tot het worden van een Ripple (XRP) miljardair is net zo opmerkelijk als tragisch.
Een rijke erfenis en XRP vermogen
Matthew was niet zomaar een rijke erfgenaam. Hij was een directe afstammeling van Thomas Alexander Mellon, de oprichter van wat nu bekend staat als The Bank of New York Mellon, en eveneens van Anthony Joseph Drexel, de oprichter van het Wall Street-bedrijf Drexel Burnham Lambert. Tegen zijn 21e had Matthew een indrukwekkende som van $25 miljoen geërfd uit maar liefst 14 trustfondsen.
Het was de Winklevoss tweeling, bekend binnen de crypto gemeenschap van hun juridische strijd met Mark Zuckerberg over de oprichting van Facebook, die Mellon introduceerde in de wereld van cryptocurrency. Na aanvankelijk bitcoin (BTC) te hebben gekocht en geïnvesteerd in gerelateerde bedrijven, verschoof zijn focus naar XRP. Een risicovolle zet van $2 miljoen leidde uiteindelijk tot een ongehoord rendement: in 2018 was die investering meer dan $1 miljard waard.
Maar Matthew was voorzichtig. Wetende dat crypto vaak het doelwit zijn van hackers, verdeelde hij zijn XRP-vermogen over tientallen “cold wallets”, verspreid en opgeslagen onder valse namen. Deze wallets werden beveiligd met digitale sleutels, die Mellon op verschillende locaties in bankkluizen door het hele land verborg.
Hoe een half miljard aan ripple verloren ging
Ondanks zijn financiële succes worstelde Mellon persoonlijk met meerdere verslavingen. Zijn gevecht tegen een OxyContin-verslaving kostte hem $100,000 per maand, waarbij hij dagelijks ongeveer 80 pillen innam. Naast OxyContin had hij tijdens zijn huwelijk met Tamara ook te maken met een cocaïneverslaving.
In een poging zijn leven weer op de rails te krijgen, checkte hij in bij een afkickkliniek in Cancun, Mexico. Helaas was het daar waar zijn leven abrupt en tragisch eindigde op 53-jarige leeftijd, vermoedelijk door een hartaanval als gevolg van het gebruik van drugs.
Na zijn dood bleven veel vragen onbeantwoord, met name over het lot van zijn uitgebreide crypto vermogen. De verborgen digitale sleutels, verspreid over verschillende bankkluizen, waren alleen bij hem persoonlijk bekend. Dit betekent dat een groot deel van zijn vermogen mogelijk voor altijd verloren is gegaan. Het leven van Matthew Mellon dient als een krachtige herinnering aan de vluchtigheid van zowel rijkdom als leven zelf.
The post Analyse: Ripple drama: €450 miljoen XRP vermist na ongeluk in kliniek
appeared first on Crypto-Insiders.