Verwarrende regelgeving in de VS zal meer cryptobedrijven ertoe aanzetten om de VS te verlaten. Volgens een exclusief interview met de CEO op CNBC, overweegt Ripple, een blockchain-dienstverlener, om investeringen te doen en personeel in te huren buiten de VS.
Europa als toevluchtsoord
Over het bovenstaande lichtte hij toe:
“Europa neemt het voortouw, met landen als de Verenigde Arabische Emiraten. Deze landen maken wel duidelijke regels voor de regulering van digitale activa. Door helder te zijn, kunnen ondernemers en investeerders de regels volgen en samenwerken met regelgevende instanties om de cryptowereld vorm te geven.”
“Door het gebrek aan duidelijkheid in de VS, zie je dat ondernemers en investeerders naar andere landen vertrekken – en Europa profiteert zeker van de onzekerheid in de VS,” voegde hij toe.
Hij zei: “Het is fair om te zeggen dat de VS het zo verwarrend mogelijk heeft gemaakt om de regels voor de crypto-industrie te achterhalen. De SEC heeft echt voorop gelopen in die verwarring.”
Rechtszaken door onduidelijke regelgeving
Crypto-bedrijven hebben gedreigd de VS te verlaten als signaal naar de toezichthouders dat het land een belangrijke technologische innovatie kan missen.
Ripple is momenteel verwikkeld in een rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. De SEC heeft Ripple, Garlinghouse, en mede-oprichter Chris Larsen aangeklaagd voor het schenden van de effectenwetten door de verkoop van XRP zonder eerst registratie bij de SEC. XRP is de crypto token van het Ripple-netwerk.
In april heeft ook crypto beurs Coinbase juridische stappen ondernomen tegen de SEC nadat deze maandenlang niet had gereageerd op het verzoek van Coinbase om ook regels voor de crypto-industrie op te stellen.
Binance, ‘s wereld grootste crypto-beurs, is door de VS ook beschuldigd van het overtreden van de nalevingsregels om Amerikaanse klanten aan te trekken.
Gevraagd naar het faillissement van de crypto-gigant FTX, zei Garlinghouse dat “wat er gebeurd is met FTX, wordt gezien als fraude” en “niet specifiek is voor de crypto-sector”.
De toekomst van Ripple
In zijn bevestiging van Ripple’s financiële stabiliteit, benadrukte Garlinghouse dat de onderneming met een kapitaal van $250 miljoen uit eigen reserves, de aankoop van Metaco volledig zelf heeft gefinancierd.
“Ripple staat financieel gezien sterk,” verklaarde hij. “We grijpen de kansen die zich voordoen en treden momenteel zeer assertief op in de markt. De aankoop van Metaco is daar een treffend voorbeeld van.”
Met betrekking tot mogelijke plannen voor een beursnotering, liet Garlinghouse weten dat er geen dringende behoefte of druk is om op de beurs te verschijnen. Ze zijn ook niet op zoek naar extra kapitaal.
“Het overwegen van een beursnotering zou plaatsvinden wanneer het strategisch zinvol is. We zouden die stap alleen zetten als we ervan overtuigd zijn dat het een concrete verbetering voor het bedrijf en de klantervaring met zich mee zou brengen,” voegde hij eraan toe.
Het bericht Ripple kijkt naar internationale uitbreiding door onduidelijke crypto regelgeving in de VS verscheen eerst op Newsbit.