De slepende juridische strijd tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) duurt al enkele jaren. Inmiddels is de eindstreep in zicht en neemt het optimisme over de kansen van Ripple langzaam toe. Zeker nadat bekend werd dat de SEC maar liefst vijf van zijn laatste zes rechtszaken voor de Supreme Court verloor.
Vijf van de zes
Stuart Alderoty, de hoofdjurist van Ripple, deelde op 14 april op Twitter dat de SEC niet in vorm is in de rechtszaal. Vijf van de laatste zes rechtszaken voor de Supreme Court gingen verloren. Daardoor nam het optimisme rondom de kansen van Ripple toe binnen de XRP-gemeenschap.
De laatste zaak die de SEC verloor was tegen Michelle Cochran. In die zaak was de toezichthouder van mening dat Cochran, een gecertificeerde accountant uit Texas, zich niet aan de federale boekhoudregels hield.
Volgens advocaat John E. Deaton is de toezichthouder vooral bang voor de opkomst van crypto. Als onderbouwing daarvoor haalt Deaton een filmpje uit 2018 aan, waarin investeringslegende Tim Draper aan SEC-voorzitter Gary Gensler vertelt dat banken zich zorgen moeten maken om crypto. Deaton vertegenwoordigt momenteel ruim 76.000 XRP-investeerders in een zaak tegen de SEC.
‘Lege argumenten van de SEC’
In een brief van afgelopen week haalde Ripple uit naar de SEC, die volgens hen irrelevante argumenten aandraagt in de zaak. Op 12 april leverde de SEC een brief in bij de rechter, waarin het verwijst naar een beslissing van de rechter in Massachusetts. In die zaak verwees de rechter het ‘fair notice‘ argument van de verdedigende partij naar de prullenbak en koos hier de kant van de SEC.
Het duurde niet lang voordat Ripple daarop reageerde met stevige argumenten. Volgens Ripple-advocaat Michael K. Kellogg refereerde de SEC naar een zaak die niet te vergelijken is met die van Ripple en de SEC.
Ripple heeft volgens Kellogg “voldoende bewijs” dat zij tot de juiste conclusie zijn gekomen over wat de SEC wel en niet zou toestaan. Op basis van een analyse kwamen zij tot de conclusie dat er met de uitgifte en verkoop van XRP geen sprake was van “investeringscontracten.”
Als Ripple daar echter gelijk in krijgt van de rechter, dan kwalificeert XRP niet als effect voor de Amerikaanse financiële wetgeving en wint Ripple de rechtszaak tegen de SEC. De markt lijkt in ieder geval wel vertrouwen te hebben in de overwinning van Ripple.
Vanaf het begin van het jaar gemeten is de XRP koers namelijk met 52 procent gestegen. Inmiddels staat het project weer boven de 0,50 dollar. Zo gaat het langzaam weer de goede kant op met de munt van Ripple.
The post Ripple kweekt vertrouwen, SEC verloor 5 van laatste 6 rechtszaken appeared first on BLOX | Nieuws.